Ponza taşı nedir? Ponza taşının özellikleri Ponza taşı nerelerde kullanılır

Ayak sağlığı ve ayak bakımında en büyük yardımcılardan biri olan ponza taşı ayakların uzun süre havasız kalmasından meydana gelen kokuları yok etmede ve ayak topuğunun nasırlaşmasını gideren bir taş olarak bilinmektedir. Ponza taşı hangi alanlarda nasıl kullanılır? Ponza taşı kullanım alanlarınız sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Latince adı pumicite olan ponza taşı lavların en üstünde zaman içerisinde oluşan hafif yapılı cam olarak biliniyor. Bir kayaç türü olan ponza genellikle renkli ve her şekilde bulunabilir. Türkiye'de nasır taşı, topuk taşı, sünger taşı ve köpük taşı olarak da adlandırılmaktadır. İlk olarak 1800 yıllarda Amerika'da bulunduğu ama çok daha öncelere Anti Yunan'a dayandığı söylenmektedir. İşte ponza taşı özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili tüm merak edilenler....

Tanzanit taşı nedir? Tanzanit taşı neye yarar Tanzanit taşı özellikleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERTanzanit taşı nedir? Tanzanit taşı neye yarar Tanzanit taşı özellikleri nelerdir?

Ülkemizde Bitlis, Sivas, Van, Ankara, Nevşehir ve Kars gibi şehirlerde ponza taşının üretimi yapılmaktadır. Ponza taşı dekorasyonda, inşaatta ve sağlık ve birçok sektörde kullanılmaktadır. İnce yapılı olduğu için çok çabuk kırılır ama gözenekli yapısıyla oldukça kullanışlıdır. Mavi, kahverengi, yeşil, beyaz ve siyah rengine az da olsa rastlanmaktadır. Hassas yapısı olan ponza taşı suya karşı oldukça dayanıklıdır.

ponza taşı nedir

ponza taşı nedir
PONZA TAŞI NASIL KULLANILIR?

Ülkemizde yüzde 45 üretim payı bulunan ponza taşı bahçe düzenlemesi, yalıtım amacıyla ve yapısal çelik gereksinimlerini daha aza indirmek amacıyla birçok sektörde kullanılmaktadır. Ayrıca;

Yüz bakımlarında kullanılan peeling ürünlerinin yapım aşamasında, el temizliği gibi sıvı sabunların yapımında, lastik kauçukların yapımında, seramik killerin içine dolgu metali olarak kullanılmaktadır. Ponza taşı daha çok cilt bakımında cildin ölü derilerden arındırılması ayaklarda oluşan nasırlı bölgelerin yok edilmesi için kullanılmaktadır.

ponza taşı nasıl kullanılır

ponza taşı nasıl kullanılır
Ayak topukları zamanla sert bir katman haline gelerek kurur. Kuruyan ayaklarınızı ponza taşı sayesinde temizleyip sağlıklı ayaklara kavuşabilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınız zaman nasırlaşan ayaklarınıza kesin çözüm sağlayacaktır. Ayaklarınızı 5 dakika suda bekletin. Ayaklarınızın suda yumuşadığından emin olduktan sonra ponza taşını ıslatın ve nasırlaşmış ayağınıza yavaş yavaş sürterek dairesel hareketlerle ölü derilerden kurtulana kadar ayağınız ovun.

ponza taşı kullanım alanları

ponza taşı kullanım alanları

Ayaklarınızı güzelce temizledikten sonra ayaklarınızı mutlaka güzel bir nemlendirici sürmelisiniz. Bu işlemi haftada en az iki kere yaptığınız zaman sağlıklı ayaklara kavuşabilirsiniz. 

Ponza taşını bacaklarda oluşan batık kılları yok etmede çok etkilidir. Özellikle lazer sonrası istenmeyen tüylerin giderilmesinde de kullanılır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0