Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

Küpe çiçeği, rengi ve sarkık duruşuyla diğer çiçeklerden biraz farklı ama mükemmel görüntüsüyle çiçek sevenleri adeta büyülüyor. Rengarenk olan küpe çiçeğini evlerde balkonlarda asılabilen saksılarda ve normal saksılarda da büyütebilirsiniz. Peki küpe çiçeği bakımı nedir, bakımı nasıl yapılır? İşte sarkık görünümüyle çok farklı olan küpe çiçeği hakkında merak edilenler...

Küpe çiçeğinin bir diğer adı 'Fuchsia' ama ülkemizde sarkık görüntüsünden dolayı küpe çiçeği olarak adlandırmıştır. Afrika'da doğal olarak yetişebilen küpe çiçeği Güney Amerika dağlarından geliyor. 100'e yakın türü bulunan küpe çiçeği özellikle balkonlarda dekoratif amaçlı yetiştirilen bir süs bitkisidir. Bazı kaynaklar da Küpe çiçeğinin ana yurdu Meksika olarak geçiyor. Süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik yerlerde yetişmeyi sever. Yaklaşık 15 metreye kadar boy alabilen küpe çiçekleri yarı gölge de nemli yerlerde yaşamayı sever. Küpeçiçeğigiller familyasından olan küpe çiçeğinin Pembe, mor, kırmızı, beyaz gibi birçok rengi bulunmaktadır. 

Ortanca çiçeğine evde nasıl bakılır? Ortanca çiçeği çoğaltma yöntemleri İLİŞKİLİ HABEROrtanca çiçeğine evde nasıl bakılır? Ortanca çiçeği çoğaltma yöntemleri

Küpe çiçeği bakımı nasıl yapılır

Küpe çiçeği bakımı nasıl yapılır

KÜPE ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ

küpe çiçeği nasıl çoğaltılır

küpe çiçeği nasıl çoğaltılır
Çalı formunda olan bir süs bitkisi olan küpe çiçeği hassas dalları vardır. Çiçeğinin bütün türlerinde genelde 2 renk olarak görülür. Dış mekanlarda kolaylıkla büyütülebilen bu çiçek düzenli bakıldığında her yıl düzenli olarak çiçek verir. Bakımında dikkat edilmesi gerekenlerin başında çiçeğin doğru sulanması ve gübreleme işleminin doğru zamanda yapılmasıdır.

KÜPE ÇİÇEĞİNİN BAKIMI

Saksıdan aşağı doğru çiçekleri sarkan küpe çiçeğini kış mevsiminde 10 derecenin üstünde muhafaza etmek gerekiyor. Yarı gölge yerleri seven küpe çiçeğini direkt güneşe maruz bırakmayın. Yoksa bütün çiçeklerini döker. Saksı seçimini mutlaka asılan saksı modelinde seçmek gerekir. Geçirgen toprakları seven çiçeği ektiğiniz saksıda drenaj deliği bulunmasına dikkat edin. Toprağınız gübreli değilse gübreleme işlemini yaz sonuna kadar haftada 1 defa yapabilirsiniz. Küpe çiçeğini yaz aylarında haftada en az 1 kere sulayabilir ama kış aylarında sulamayı azaltabilirsiniz.

KÜPE ÇİÇEĞİNİ ÇOĞALTMA

Küpe çiçeğini çoğaltmak için çiçeğin yan dallarından herhangi birini kesip direk toprağın içine ekebilirsiniz. Ektiğiniz saksıyı yarı gölge bir alana almanız gerekiyor. Saksıda ektiğiniz dalı yaklaşık 3 hafta kadar tutması için elinizi sürmeden bir kenarda bekletin. Budama işlemlerini genelde ilkbahar ve kış aylarında yapmaya çalışın. Tepelerinden birkaç tane boğum meydana geldiğinde budanması gerektiğini işaret eder. Budamayı doğru şekilde yaptığınız takdirde çiçekler çok çabuk yeşerecektir.

Karantina günlerinde yapılacak romantik aktiviteler

İLİŞKİLİ HABER

Karantina günlerinde yapılacak romantik aktiviteler
A 101 Arzum peta seramik tabanlı ütü nasıl, alınır mı? Arzum ütü özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

A 101 Arzum peta seramik tabanlı ütü nasıl, alınır mı? Arzum ütü özellikleri
Titanik'in ikonik kolyesi 'Okyanusun Kalbi'nin ilginç hikayesi

İLİŞKİLİ HABER

Titanik'in ikonik kolyesi 'Okyanusun Kalbi'nin ilginç hikayesi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0