Dondurulmuş gıdalar nasıl çözdürülür? Dondurulmuş gıdalar nasıl pişirilir Buzlu şeyi çözdürme

Günlük hayatın koşturmacasında kadınların için hayat kurtarıcı olan derin dondurucular yazın taze sebze meyveleri saklamak için kullanılan çok pratik mutfak eşyaları arasında yer alır. Dondurucu da sakladığınız gıdaları uygun koşullarda çözdürülmesi gıdaların tüketimi açısından çok önemlidir. Besin güvenliği açısından gıdalar nasıl çözdürülür? Detaylar haberimizde...

Birçok kişi yaz mevsiminde yetişen sebzeleri kış aylarında taze tüketmek için kullanılan derin dondurucular hemen her evin mutfağında yer alıyor. Aynı zamanda mevsiminde taze, ucuz alınan gıdaların dondurularak saklanması mutfak harcamalarında büyük ölçüde tasarruf da sağlar. Sebze, meyve, et gibi birçok gıdanın girdiği dondurucular bütün gıdaları sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilir. Besinleri dondurucuda uygun koşullarda saklamak ve -18 santigrat derecede muhafaza etmek her zaman gıdaların tüketimi açısından daha sağlıklı ve güvenli olacaktır. İşte dondurulmuş gıdalar nasıl çözdürmenin püf noktaları...

Derin dondurucuda muz nasıl saklanır? Evde muz saklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERDerin dondurucuda muz nasıl saklanır? Evde muz saklama yöntemleri

dondurulmuş gıdalar nasıl çözdürülür

dondurulmuş gıdalar nasıl çözdürülür

Besinleri dondurma işlemi, gıdaların su aktivitesini düşürür ve moleküllerinin hareketini yavaşlatarak besin değerini gıdanın içinde hapsederek, bakteri, maya, küf gibi mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Gıda güvenliği açısından gıdaları sağlıklı bir şekilde tüketmek için, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir husus dondurulmuş gıdaların doğru bir şekilde çözdürmektir.

DONDURULMUŞ GIDALARI ÇÖZDÜRÜRKEN;

- Dondurucuya koyduğunuz meyveleri kullanmadan önce biraz çözdürmeniz gerekir. Meyveleri biraz çözdürdükten sonra tamamen çözülmesini beklemeden kullanabilirsiniz.

buzluğa atılan meyveler nasıl çözdürülür

buzluğa atılan meyveler nasıl çözdürülür

- Yazın dondurduğunuz taze sebzeleri pişirecekseniz çözdürme işlemi yapmanız gerek yoktur. Çıkardığını gıdayı direk mikrodalgaya atabilir ya da haşlayabilir veya tencerede kısık ateşte pişirebilirsiniz.

buzlu gıdalar nasıl çözdürülür

buzlu gıdalar nasıl çözdürülür

- Dondurucuya atıp sakladığınız etleri çıkardığınızda mutlaka çözdürmeniz gerekir. Dondurduğunuz etleri tam olarak çözdürmezseniz pişirme esnasında zorlanır ve etlerin iç kısmı çiğ kalır, dış kısmı hızlı pişer.

- Dondurucudan çıkardığınız gıdaları soğuk suda çözdürmek sağlık açısından daha doğrudur. Direk dışarıda oda sıcaklığında çözdürülen gıdaların çok hızlı bir şekilde bakteri üretebilme özelliğine sahiptir. Ayrıca donuk etleri çözdürdükten sonra kalan kısmını tekrar dondurucuya atmak son derece yanlıştır. Etleri çözdürüldükten sonra etin içinde bulunan bakteriler çok fazla arttığından sağlık açısından tüketimi çok riskli olur.

mikrodalgada et nasıl çözdürülür

mikrodalgada et nasıl çözdürülür

Ayrıca eti soğuk suda çözdürecekseniz poşetinden çıkarmadan direk suyun içine koyun.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0