Gardenya çiçeği anlamı ve özellikleri nelerdir? Gardenya çiçeğinin faydaları

Gardenya çiçeği kokusu ve güzel görüntüsüyle en çok sevilen saksı çiçekleri arasında yer alır. Aynı zamanda günümüzde hem çiçeğinden hem de meyvelerinden yararlanılan gardenya çiçeği bitkisel ilaç sektöründe de kullanılmaktadır. Çok kullanışlı olan gardenya çiçeğinin anlamı ve özellikleri nelerdir. Gardenya çiçeğinin faydaları nelerdir? İşte gardenya çiçeği hakkında tüm merak edilenler:

Rubiaceae familyasından gelen gardenya çiçeği daha çok Japonya, Asya ve Pasifik adalarında yetişen tropikal bir bitkidir. Gardenya karşılıklı dizilmiş tüylü yaprakları ve  kokusuyla evinizi kokusuyla ferahlatan bitkiler arasında yer alır. Gardenya çiçeğinin birkaç renkte çeşidi bulunmaktadır. Beyaz, sarı ve yeşil yapraklardan oluşan bir bitkidir. Gardenya çiçeğinin kokusu çok güzel olduğu için parfüm gibi birçok kozmetikte kullanılmaktadır. Gardenya çiçeği ilkbahar ve sonbaharda çiçek açar. Düzgün bakıldığı takdirde yaz mevsiminde bile çiçek açabilir. Ilıman bölgeleri seven gardenya kış aylarında 15 derecenin altında bırakılmamalıdır. 

gardenyya çiçeği anlamı

gardenyya çiçeği anlamı

Gardenya çiçeğinin anlamı nedir?

Çok hassas olan Gardenya çiçeği anlamını da aynı yerden almaktadır. Unutulmayan gerçek ve gizli aşkı temsil eder. Bir diğer anlam ise melekleri simgelemek olarak bilinir.

Küpe çiçeğinin nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERKüpe çiçeğinin nedir, bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

gardenya çiçeğinin özellikleri

gardenya çiçeğinin özellikleri

Gardenya çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Gardenya çiçeği direk güneşe maruz bırakılmamalıdır. Çiçeğin sabah güneşini alması önemlidir. Kış aylarında en az 15 derecede bakılması tavsiye edilir. Gardenya çiçeğinin toprağı asitli olmalıdır ve arada bir gübreleme yapılması tavsiye edilir. Tropikal bir bitki olan Gardenya çiçeği nemi sever. Her mevsimde sulamak önemli özellikle yaz aylarında sulama arttırılmalıdır. Çiçeği suladığınız da saksı tabağında su bırakmamaya özen gösterin. Çok sıcak olan havalarda çiçeğinizin üzerine su püskürtebilirsiniz. Çiçeği sulamak için kireçli su tercih etmeniz daha doğru olur.

gardenya çiçeği faydaları

gardenya çiçeği faydaları

Gardenya çiçeğinin faydaları: 

- Kaygıyı azaltır, depresyonun azaltır. Ateş düşürücü özelliğe sahiptir ve baş ağrısını doğal bir şekilde geçirir. Regl döneminde yaşanılan ağrıları dindirir.

- Gaz, reflü, kusma gibi pek çok sindirim sistemi sorunlarına çözümdür. Dişlerde oluşan apselere iyi gelir.

- Kas spazmlarını azaltır. Karaciğerde oluşan rahatsızlıklarını tedavi eder.

- Konstantre olamama ve yorgunluk gibi sorunları iyi gelir. Libodo seviyesi düşük olanların libodo seviyesini yükselttiği bilinmektedir.

- Emziren kadınların sütünü artmasına yardımcı olur.

- Yavaş bir şekilde iyileşen yaraları daha hızlı bir şekilde tedavi eder.

gardenya bakımı nasıl yapılır

gardenya bakımı nasıl yapılır

Gardenya bakımı nasıl yapılır?

Gardenya çiçeği yaz döneminde uyku dönemine girer. Kendine uygun ısıyı bulduğu anda yapraklarını ve çiçeklerini korur ve dökmez. Bitkinin 2- 3 yılda bir saksısı değiştirmelidir ve bulunduğu ortamın ısısının 23 dereceden fazla olmaması gerekir. Gardenya çiçeğinin sularken suyu eşit bir şekilde çiçeğin her tarafına dökmeniz gerekir. Düzenli olarak her gün çiçeklerin yapraklarına su serpebilirsiniz. 

gardenya nasıl çoğaltılır

gardenya nasıl çoğaltılır

Gardenya bitkisi nasıl çoğaltılır?

Gardenya çiçeğini çoğaltmak için kasım ve mart ayları arasında üstünde çiçek olmayan sürgünler şeklinde olan tepe çeliği alınıp köklendirme işlemi yapılır.1 buçuk ay içerisinde köklenme işlemi gerçekleşecektir. Ayrıca kök kısmından ayırma işlemiyle de çoğaltma işlemini yapabilirsiniz.

2021 Önü yuvarlak ve şık tasarım nişan başı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 Önü yuvarlak ve şık tasarım nişan başı modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0