Çaydanlık kireci nasıl temizlenir? Çaydanlık temizliği nasıl yapılır

Çay demledikten sonra en çok karşılaşılan sorunlardan biri çaydanlık diplerinde oluşan kireçlenmelerdir. Yaşadığınız bölgeye göre oluşan kireçlerden kolayca kurtulmak için sirke, limon gibi doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Çaydanlıkta oluşan kireci kimyasal işlemlere gerek kalmadan evde doğal ürünlerle temizleyebilirsiniz. Peki çaydanlık kireci nasıl temizlenir Sizler için araştırdık. İşte yanıtlar:

Kireçli sulara sahip bazı bölgelerde sıklıkla kullanılan çaydanlıklar da zamanla kireç oluşur. Çaydanlıkta oluşan kireci temizlemek için kullanılan kimyasallar sağlığımız için tehlike içermektedir. Çaydanlıkta oluşan kireçlenmeler hem kötü görüntü oluşturur hem de sürekli temizlenmeden kullanılan kireçlenmiş çaydanlıklar sağlığımız açısından tehlikeli durumlar yaratabilir. Zamanla temizlenmeyen kireçler çaydanlığın dibinde birikerek çayın tadını da bozabilir. Çaydanlıkta kaynattığımız suyu direk içtiğimiz için temizleme işlemini doğal yöntemlerle yapmak daha doğru olur. Kimyasal ürünler yerine evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle çaydanlıkta oluşan kireçlerden kurtulabilirsiniz. Çay demlemenin çok sevildiği ülkemizde çaydanlıkta oluşan kireçlemeyi kolayca yok etmenin yöntemleri bulunuyor. O halde çaydanlık kireci nasıl temizlenir, Çaydanlık temizliği nasıl olmalı? Detaylar haberimizde:

Çaydanlık kireci nasıl temizlenir

Çaydanlık kireci nasıl temizlenir

ÇAYDANLIK KİRECİ NASIL TEMİZLENİR?

ÇAYDANLIKTA OLUŞAN KİRECİ SİRKE İLE YOK ETME

  • Çaydanlığın içine 1 çay bardağı sirke koyun ve bulaşık süngeri ya da temiz fırçayla içini güzelce ovalayın. Her tarafına sirkeyi güzelce yayın ve yaklaşık yarım saat bekletin. Yarım saat sirkeyle beklettiğiniz çaydanlığın içine 1 tatlı kaşığı tuz veya karbonat ekleyin ve tel ile her tarafını kireç çıkana kadar ovalayın. Ovma işlemini bitirdikten sonra çaydanlığın içini güzelce durulayın.
     
  • Ya da çaydanlığın içine 1 çay bardağı sirke ve 1 su bardağı koyup ocağa alın. Ocakta kaynayana kadar bırakın. Kaynadıktan sonra kireçler yavaş yavaş çözülecektir. Çözülmeyen kireçler de yumuşadığı için tel yardımıyla kolayca kireçlerden kurtulabilirsiniz.

Çaydanlıktaki kireci sirke ile yok etme

Çaydanlıktaki kireci sirke ile yok etme

ÇAYDANLIKTA OLUŞAN KİRECİ LİMON VE KARBONAT YOK ETME

Limonun çaydanlıkların içini dışını parlatmada çok etkili aynı zamanda karbonatta çaydanlıkların içinde oluşan kireçleri sökmede çok etkilidir. Öncelikle kireç oluşan çaydanlığın içine 1 paket karbonatın tamamını boşaltın. Boşalttıktan sonra 1 adet limonu suyunu sıkın daha sonra da limonun içini parçalayıp çaydanlığın içine atın. üstüne çaydanlığın yarısına gelecek şekilde su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yavaş yavaş bütün kireçler yok olacaktır.

Çaydanlıktaki kireci limon ve karbonat ile yok etme

Çaydanlıktaki kireci limon ve karbonat ile yok etme

ÇAYDANLIKTA OLUŞAN KİRECİ LİMON VE KARBONAT TUZU İLE YOK ETME

Çaydanlıkta oluşa kireci yok etmede en etkili yöntemlerin başında limon tuzu yer alır. Kireçlerden tamamen kurtulmak için çaydanlığın içini komple limon tuzuyla kaplayın. Çaydanlığın yarısına kadar su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 25 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın. Sünger yardımıyla çaydanlığını içini ovalayın. Ovaladıktan sonra iyice suyla durulayın. Çaydanlığınız tertemiz olacaktır.

ÇAYDANLIKTA OLUŞAN KİRECİ PATATES KABUĞU İLE YOK ETME

Patates kabuklarını soyduktan sonra çaydanlığın içine koyun. Çaydanlığın yarısına kadar su koyun ocakta kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynarken kireçler de yavaş yavaş çözülecektir. Daha sonra bulaşık süngeri ile güzelce ovalayıp durulayın. 

Çaydanlıktaki kireci patates kabuğu ile yok etme

Çaydanlıktaki kireci patates kabuğu ile yok etme

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0