Stor perdeler çıkarılmadan nasıl temizlenir?Evde en kolay stor perde temizlemenin püf noktaları

Son dönemlerde en çok kullanılan modellerden biri stor perdelerdir. Evlerde hem şık hem gösterişli olan stor perdelerde bulunan mekanizmalardan dolayı temizlemek biraz can sıkıcı olabiliyor. Stor perdeleri kirlendikleri zaman çıkarmak ve yıkamak yerine hiç çıkarmadan kolayca temizlemek ister misiniz? Detaylar haberimizde:

Stor perdeler son yıllarda evleri daha şık ve zarif göstermek için tasarlanmış en güzel perde modelleri arasında yer alıyor. Stor perdelerde bulunan mekanizmalardan dolayı her zaman çıkarıp yıkamak zor olabiliyor. Özellikle mutfaklarda asılan stor perdeler çok çabuk kirleniyor. Bu perdeler her ne kadar kullanışlı olsalar da temizliği zahmetli olduğu için çıkarmadan temizlemenin yöntemleri araştırılıyor. Ayrıca zamanla kirlenen stor perdeler temizlenmediğinde sağlık açısından bazı kötü sonuçlar doğurabilir. Stor perdeleri mekanizmalarından dolayı çok fazla takıp çıkarmak zor olduğundan perdeleri çıkarmadan da temizlemek mümkün mü? Stor perde çıkarmadan nasıl temizlenir? İşte detaylar: 

Perdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanırİLİŞKİLİ HABERPerdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanır

stor perde temizliği nasıl yapılır

stor perde temizliği nasıl yapılır

STOR PERDELER ÇIKARMADAN NASIL TEMİZLENİR?

  • ► Evlerinizde kirlenmiş stor perdeleri çıkarmadan temizlemek için leke çıkarıcı, Arap sabunu, halı şampuanı veya sabun rendesi gibi deterjanlar tercih edebilirsiniz.
  • ► Temiz bir kovanın içerisine biraz Arap sabunu koyarak asılı olan stor perdenin her tarafını bu sabunlu suyla temizleyebilirsiniz. Perdeyi temizlerken arka tarafını sabitlerseniz daha kolay temizleyebilirsiniz.
  • ► Her tarafını iyice köpürtüp sildikten sonra temiz bir suyla perdenin her yerini durulayın. Kimyasal ürünleri fazla kullanmadan asılı perdeyi temizlemek daha doğru olur. Çünkü asılı olan perdeyi çok köpürtürseniz durularken büyük zorluk yaşayabilirsiniz. 

stor perde kokusu nasıl giderilir

stor perde kokusu nasıl giderilir

STOR PERDE NASIL YIKANIR?

► Evde perdeleri yıkmak için öncelikle stor perdelerde bulunan mekanizmaları ayırmak gerekir. Stor perdeleri mekanizmalarından ayırdıktan sonra normal perde gibi çamaşır makinesine atıp yıkayabilirsiniz. Makinede yıkadığınız stor perdeleri kuruttuktan sonra tekrar mekanizmalarına geçirerek asabilirsiniz. 

► Çamaşır makinesine atmak istemeyenlerde stor perdeleri mekanizmalarından ayırdıktan sonra halı yıkar gibi temiz bir zemine koyup temizleyebilirler. Arap sabunu, deterjan kullanarak perdeleri tertemiz yapabilirsiniz. Ayrıca sert fırça yerine yumuşak bir fırça kullanarak kolayca temizleyebilirsiniz.

► Kirlenen stor perdelerini evde temizlemek zor gelirse kuru temizleme yapan dükkanlara vererek perdelerinizi temizleyebilirsiniz.

stor perde nasıl yıkanır

stor perde nasıl yıkanır

Munderm Jel ne işe yarar? Munderm Jel nasıl kullanılır? Munderm Jel fiyatı 2023

İLİŞKİLİ HABER

Munderm Jel ne işe yarar? Munderm Jel nasıl kullanılır? Munderm Jel fiyatı 2023
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0