En kolay gömlek nasıl ütülenir? Gömlek ütülemenin detayları nelerdir

Ev işlerinde bütün kadınların en çok zorlandığı şey ütü yapmak. Ütü yaparken en zor bölüm ise gömlek ütüleme kısmıdır. Ütü sıcaklığını ayarlamak, gömleğin çizgilerine dikkat ederek ütülemek ve hasar bırakmadan ütüleme işlemini yapmak gerekir. Bu konuda zorlanan kişiler için evde kolayca gömlek ütülemenin püf noktalarını araştırdık. Peki, kolay ütü nasıl yapılır, hangi kumaşlar daha kolay ütülenir? İşte cevaplar:

Evde yapılan rutin işlerin en zorlarından biri kesinlikle ütü yapmaktır. Birçok kadının gömlek pantolon gibi kıyafetleri ütülerken ütünün sıcaklığını ayarlamakta zorlandığı için ütülediği kıyafetlere hasar verebilmektedir. Ütü tekniklerini bilmek ütü yapmayı bir hem kolaylaştırır hem de ütü işini daha zevkle yapmanızı sağlayabilir. Ütü yaparken en çok zor olan kıyafetlerin arasında gömlek ve pantolon bulunuyor. Gömlekleri ütülerken çizgilerine dikkat ederek, hiçbir şekilde kırışıklık kalmadan ütülenmesi sağlamaya çalışmak bazen çok zor ve can sıkıcı bir durum olabiliyor. Birçok kişinin şık ve düzgün giyimli olmak adına iş ve günlük hayatta sıkça giydiği gömlekler, mutlaka ütülenmesi gereken kıyafetlerin başında geliyor. Gömleğin şık duruşunu düzgün yapılmış bir ütü gösterir. Gömleği ütülerken iyi bir gömlek ütüsü istiyorsanız bazı püf noktalarını bilmek size fayda sağlayacaktır. İşte gömlek ütülerken bilmeniz gereken püf noktaları:

Ütü nasıl yapılır? Ütü yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERÜtü nasıl yapılır? Ütü yapmanın püf noktaları

gömlek nasıl ütülenir

gömlek nasıl ütülenir

GÖMLEK ÜTÜLEMENİN PÜF NOKTALARI

⇒ Gömlekleri ütülerken bir hasar yaşamaması için gömleğin kumaş cinsine göre ütünün ısısını ayarlamaya çalışın. Pamuklu gömlekleri yüksek ısıda, pamuk karışımı olanları orta ısıda, sentetik kumaştan üretilmiş gömlekleri ise düşük ısıda ütülemeniz daha doğru olur.

⇒ Yıkadığınız gömlekleri daha hafif nemliyken ütüleme işlemini yapın. Tam kuruttuğunuz gömlekleri ütülerken daha çok zorlanırsınız. Eğer istemeden de olsa gömlekleri fazla kurutursanız ütünün su püskürtme kısmını kullanarak gömlekleri dha kolay kullanabilirsiniz.

ütü nasıl yapılır

ütü nasıl yapılır

⇒ Ütü yaparken mutlaka ütü masasın üzerinde ütü yapmaya çalışın. Gömlek ütüsünde en belirgin sorun olan hatalı çizgiler ve tam ütülenmeyen alanlar olduğu için ütü masasında daha kolay bir şekilde ütüleme işi halledilir.

⇒ Bazı kumaşlar yıkarken daha fazla kırışır. B yüzden kırışık olan kısımları açmak için ütünün buhar kısmını kullanabilirsiniz.

⇒  Gömlekleri ütülemeye başlarken ilk olarak ütüleyeceğiniz bölüm yaka kısmı olmalıdır. Ardından ütülemeye omuz bölümleri ve kol uçları ile ütü işlemine devam edebilirsiniz.

ütü yaparken bazı püf noktalar

ütü yaparken bazı püf noktalar

⇒ Gömleğin kol kısmına geçtiğiniz zaman çift çizgi yapmamaya dikkat ederek ütüleme işlemine devam edin. Yakayı iz yerlerinden düzgünce katlamayı unutmayın. Gömleğin omuz kısımlarını ütü masasına geçirin ve ütüleyin.

⇒ Gömleğin ön taraflarını sırayla masaya geçirerek ütüleyin. Düğme aralarını ütülemeye özen gösterin.

⇒ Gömleğin arka tarafını ütü masasına tam olarak serin ve ütüsüz kırışık kalan bir yer varsa ütüleyin. İşte bu kadar...

jilet gibi ütü nasıl yapılır

jilet gibi ütü nasıl yapılır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0