Kelepir ne demek? Kelepir ev nedir  Kelepir TDK anlamı

Günlük hayatın içerisinde son dönemlerde sıklıkla kullanılan bazı kelimeler ye alıyor. Bunlardan biri olan kelepir kelimesi cümle içinde çok kullanılmaya başladığından dolayı birçok kişi tarafından anlamı merak edilmeye başlandı. Peki kelepir nedir, kelepir ev ne anlama gelir? TDK'ya göre kelepir'in anlamı nedir? İşte yanıtlar:

Gündelik yaşamın içinde çok kullanılmaya başlanan kelepir kelimesinin anlamı, hangi ve kökeninin hangi dilden dilimize geldiği merak konusu olmaya başladı. Birçok kişi ilk defa duyduğu  kelimelerin anlamlarını TDK sözlüğünden bakıyor. Yıllardır dilimizde olan ve son dönemlerde kullanımı artan Kelepir kelimesinin özellikle bir ürün veya eşya alım satımında çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Kelepir hem gündelik yaşam içerisinde hem de televizyonda, yazılı basında çok sıklıkla kullanılan kelimeler arasında bulunuyor. İşte kelepir kelimesi hakkında tüm merak edilenler:

Ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte 10 maddede ev alma rehberiİLİŞKİLİ HABEREv alırken nelere dikkat edilmeli? İşte 10 maddede ev alma rehberi

KELEPİR NE DEMEK?

Kelepir, bir eşyanın değerinden çok daha uygun fiyatla alınması ya da alınabilecek ürünlere denir. Herhangi bir eşya veya ürün için kelepir kelimesi sıkça kullanılmaktadır. Kelepir, normalin çok altında çok uygun fiyata alınacak olan bir eşya ya da bir ürün için kullanılan tabirdir. 

kelepir ne demek

kelepir ne demek

KELEPİR EV NEDİR?

Düşünülen fiyatın çok daha altında alınan olan bir ürün için kelepir kelimesi sıklıkla kullanılır. Ayrıca bu bir araba ya da taşınmaz ile beraber pek çok konsept olan şeyler içinde kullanılmaktadır. 

kelepir ev ne demek

kelepir ev ne demek

 KELEPİR TDK ANLAMI

Kelepir kelimesi, Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamına bakıldığında "Değerinden çok daha uygun fiyata alım" olarak geçiyor yani birçok şeyi ucuza almak anlamı da taşımaktadır. Daha çok alım satımlarda gündelik yaşamda çok kullanılmaktadır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0