Bamya nasıl kurutulur? Evde kışlık bamya kurutmanın püf noktaları Bamya güneşte mi kurutulur?

Yaz mevsiminde yetişen ve taze olarak çok tüketilen bamyayı kurutup kış aylarında kuru olarak tüketebilirsiniz. Ebegümecigiller familyasına ait, ılık iklimlerde yetişen ve lif oranı yüksek bir bitki türü olan bamyayı kuruturken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bamya nasıl kurutulur, evde kışlık bamya kurutmanın püf noktalarını neler? Detaylar haberimizde:

Ebegümeciler familyasına ait olan bamya sebzesi ılık iklimlerde yetişen ve lif oranı yüksek bir bitki türüdür. Yaz mevsiminde yetişen ve taze olarak tüketilen bamyayı kış aylarında bulmak çok zordur. Faydaları saymakla bitmeyen bamyayı yazı alıp kış mevsimi için kurutabilir kışın tüketebilirsiniz. Güneşte kurutacağınız bamya, hazır konserve ürünlere göre de daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde tüketebileceğiniz bamya nasıl kurutulur? Bamya kurutma işlemler nelerdir? İşte yanıtlar:

Mantar nasıl soyulur? Mantarın kararması nasıl önlenir, püf noktaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERMantar nasıl soyulur? Mantarın kararması nasıl önlenir, püf noktaları nelerdir

bamya nasıl kurutulur

bamya nasıl kurutulur

BAMYA NASIL KURUTULUR?

Güneşte kurutma yöntemi:

  • Bamyaları kurutmak için satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey bamyalar taze, sağlam ve aynı yakın boyutlarda olmalarıdır. Aldıktan sonra kurutmak istediğiniz bamyaları ayıklayın ve güzelce yıkayın.
  • Ardından bamya saplarını bıçak yardımıyla koloni şeklinde kesin.
  • Hepsini kestikten sonra evde bulunan ip ve iğne yardımıyla hepsini ipin içine geçirin. Bamyaları ipe dizerken boşluklar bırakmayı unutmayın.
  • Böylece bamyalar kururken hava almalarını da sağlamış olursunuz.

evde bamya nasıl kurutulur

evde bamya nasıl kurutulur

  • Bütün hepsini ipe dizdikten sonra direk güneş gören bir yere asın ve kuruyana kadar orada bırakın. Bamyalar güneşte kururken yağmur yağarsa hemen içeri alın. Çünkü bamyalar nemlenirse çürür.

güneşte bamya nasıl kurutulur

güneşte bamya nasıl kurutulur

Fırında kurutma yöntemi:

  • Bamyaları fırında kurutmak isterseniz bamyaları yıkayıp ayıklayın.
  • Daha sonra sap kısımlarını kesin. Kestikten sonra fırın tepsisine dizin ve fırını 50 dereceye ayarlayın ve içine koyun.
  • Bamyaları fırında yaklaşık 2 saat boyunca kurumaya bırakın. Arada çevirip kontrol edin. Bamyalar kuruyana kadar bu işlemi tekrarlayın.

bamyayı fırında kurutma

bamyayı fırında kurutma

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

cem 2 yıl önce

çok guzel bir siz konusu çok ilgi cekuci

Black 2 yıl önce

Black