Sarımsak en kolay nasıl soyulur? Kolay sarımsak soyma yöntemleri

Sarımsak bütün dünyanın, özellikle de Akdeniz insanının severek tükettiği, lezzetli ve sağlığa birçok faydası olan bir besindir. Sarımsak soymak biraz zor ve uğraştırıcı olduğu için uygulayacağınız birkaç yöntemle kolay hale getirebilirsiniz. Hem elimde koku bırakmasın, hem de çabucak soyayım vakitten kazanmak isterseniz işte size saniyeler içerisinde birden fazla sarımsağı kolayca soyma yöntemleri...

Sarımsak, geçmiş çağlardan bu yana sağlığa olan faydalarıyla bilinen ve gerek sağlığın geliştirilmesi gerekse lezzet amaçlı olarak sıklıkla kullanılan besinlerin başında yer alıyor. Özellikle ülkemizde halk arasında doğal antibiyotik olarak da adlandırılıyor. Sağlığa faydaları bitmeyen sarımsağı yemek yaparken soymak biraz zor olsa da pratik yöntemler uygulayarak çok hızlı bir şekilde sarımsak soyma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılan soğuk algınlığından korunmada ve hastalıkların iyileştirilmesinde sarımsağı yemeklere katmak ve turşu yapımında kullanmak çok önemlidir. Ülkemizde birçok bölgede kış aylarında soğuk algınlığına bireylerin ilaç içer gibi sarımsak yuttuğu görülür. Bu da sarımsağın geçmişten bugüne hastalıklara karşı koruyucu olarak kabul edildiğini göstermektedir. Sarımsak konulan bütün yemeklere lezzetin yanı sıra zeytinyağlıların vazgeçilmez bir yiyeceğidir. Ama mutfakta yemek yaparken birçok kişiye sarımsağı soymak zor gelebilir. Peki sarımsak nasıl soyulur, Kolay sarımsak soyma yöntemleri neler? Ayrıntılarıyla birlikte haberimizde bulabilirsiniz.

sarımsak kolay soyma yöntemi

sarımsak kolay soyma yöntemi

SARIMSAK NASIL SOYULUR?

Sarımsak aslında çok faydalı bir bitki olmasına rağmen kokusu yüzünden görmesi gereken ilgiyi bir türlü görememiştir. Mısır uygarlıklarından bu döneme kadar hep tedavi amaçlı kullanılmış olan sarımsağın en çok bilinen özelliği tansiyon düşürme ve damar tıkanmalarını engellemesi. Yıllardır Anadolu’da kullanılan sarımsak hem tedavi hem de yemeklere lezzet katan özellikleri ile Türk mutfağında önemli bir yer kazanmayı başarmıştır. Sarımsak soyma yöntemleri aslında sarımsağın taze olan bölümleri ile kuru olan kabuklarının ayrışması ile gerçekleşen işlem olarak bilinir.

► Sarımsağı bir kapta sallayarak soyma yöntemi

Sarımsakları soyma teknikleri arasında en çok kullanılan yöntem sarımsakların çarpması ile dişlerine ayrılması ve sonrasında dişlerine ayrılan sarımsağın kabuklarını bırakması şeklinde yapılan soyma yöntemidir.

Sarımsakları öncelikle baş şeklinde yani tüm olarak bir kavanoza koyulur. 2 baş sarımsağı koyduğumuzda daha kolay dişlerine ayrılma işlemi gerçekleşir. Ardından 1 dakika boyunca salladığınızda tüm dişlerin ayrıldığını göreceksiniz. 

► Sarımsağı suda bekleterek soyma yöntemi

Sarımsakların en kolay soyulma tekniklerinden biri baş sarımsakları önce dişlerine ayırmak işe başlamak gerekiyor. Daha sonra diş sarımsakları suda biraz bekletip tek tek elle soyma şeklinde oluyor.  

► Sarımsağı ezme yöntemi ile soyma yöntemi

Sarımsak soyma yöntemlerinden en çok tercih edilen bir diğer yöntem ise genellikle profesyonel aşçıların kullandığı yöntem olarak bilinmektedir. Sarımsaklar dişlerine ayrıldıktan sonra düz ve sert bir malzeme ile hafifçe bastırılarak kabuklarından ayrılması işlemidir. Aşçılar bıçaklarının yanları ile bastırıp kabuklarından sarımsağı ayrıştırma işlemini yapar. 

► En kolay sarımsak soyma yöntemi

Sarımsakları birçok farklı yöntem uygulayarak soyabilirsiniz. Ama bu yöntemde iki farklı yöntemi birleştirip sarımsakları soyma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sarımsakları önce baş olarak büyük kavanoza alın. Daha sonra 10 - 15 saniye kadar sallayın. Salladıktan sonra hemen sarımsakların dişlerinden ayrıldığını görebilirsiniz. 

Sallanan sarımsakları su dolu küçük bir kaba atın. Suyun üzerine çıkan kabukları atıp birkaç dakika beklediğinizde sarımsakların yarısı soyulmuş diğer yarısı da çok kolay soyulabilir hale gelmiş olacaktır. Ayrıca bu yöntemi kullanarak kuru olarak soyarken sarımsakların elinize yapışması derdinden kurtulabilirsiniz.

Evde yapay çiçekler nasıl dekore edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Evde yapay çiçekler nasıl dekore edilir?
En şık kına tacı modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En şık kına tacı modelleri 2020
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0