Orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide çiçeği nasıl çoğaltılır?Orkide çiçeklerinin sevmediği 5 şey

Evde, ofiste muhteşem görüntüsüyle her yere yakışan orkideler aynı zamanda bulunduğu ortamın havasını değiştiriyor. Orkideler ayrıca evin, ofis odalarının dekorasyonu bütünleyen parçalar arasında yer alıyor. Bakımının çok özel olması gereken orkide eğer evinizde orkide bakmak ve uzun süre yaşamasını istiyorsanız orkidelerin bakımını doğur yapmanız gerekiyor. Detaylar haberimizde...

Orkide çiçeği dünyada yer alan bütün çiçekler arasında en değerli çiçeklerinden biri de orkidelerdir. Dünya genelinde en fazla yayılıma ve en geniş familyaya sahip çiçek türlerinden biri olan orkide çiçeği, ekonomik değeri ise diğer çiçeklere kıyasla bir miktar fazladır. Yapılan araştırmalara göre orkide dünyada en sevilen çiçekler arasında birinci, en çok satılanlar arasında ise ikinci sırada yer almaktadır. Her yıl düzenli olarak çiçek açan bu bitki bazı durumlarda ise yılda iki üç kez çiçek açabilir. Salepgiller familyasına ait çiçekli bir bitki olan orkide evde özenle bakılması gerekiyor. Narin, kırılgan yapısına göre oldukça dayanıklı ve kalıcı bir bitkidir. Kendine has duruşu şıklığı ve mis kokusu ile bizi kendine hayran bırakan orkide bakımı nasıl yapılır? İşte orkide bakımıyla bilinmesi gerekenler...

Shrek kulağı bitkisi nasıl yetiştirilir? Shrek kulağı bitkisi çiçek açar mı?Shrek kulağı bakımıİLİŞKİLİ HABERShrek kulağı bitkisi nasıl yetiştirilir? Shrek kulağı bitkisi çiçek açar mı?Shrek kulağı bakımı

Orkide bakımı

Orkide bakımı

ORKİDE BAKIMI NASIL YAPILIR?

1- Geniş ve kalın saksılar

Orkide çiçekleri genelde şeffaf ve minik saksılarda büyümesi daha güzel olur ve küçük saksılar daha çok severler. Orkideler eğer büyük ve geniş saksılara koyulursa çok kısa süre içinde köklerinin çürümesine neden olabilir.

2- Sulama yapılması

Orkideleri ne zaman sulanacağı çok önemlidir. Çünkü orkideler fazla suyu sevmezler. Ortalama 4 ya da 7 günde bir sulanması gerekir. Bulunduğunuz mevsime göre de sulama zamanını ayarlayabilirsiniz.

orkide nasıl çoğaltılır

orkide nasıl çoğaltılır

3- Boynu bükük orkide

Orkideler susuz bırakılmamasına rağmen ya da çok sulanmamasına rağmen bazen zaman içerisinde boynunu bükebilir. Eğer böyle bir şey olursa kök kısımlarına birkaç kalıp buz yerleştirmeniz orkidenize canlandıracaktır.

4- Budama zamanı

Yılda birkaç kez çiçek açan bir bitki olduğu için orkide zaman içerisinde budama yapılması gerekiyor. Ama budama işlemini yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır. Bunlar:

Sap kısımlarında sararma varsa, bütün çiçeklerini dökmüş ise üzerinde tomurcuk yoksa orkidenizi budama yapabilirsiniz. Orkidenin sap kısmında bulunan boğumlara dikkat edin, boğumları inceleyin. Kökten itibaren boğumları sayın. Alttan üçüncü boğum, budama boğumu olacaktır. budama boğumunun bir parmak üzerinden, budama makasıyla kesmeniz gerekiyor. Büyük ihtimalle orkidenizin sapı küçücük kalacak ve bu durum sizi korkutacaktır. Ancak doğru sulama ve gün ışığı ile orkideniz bu kısa alandan büyüyüp uzamaya devam edecek ve çiçek açacaktır.

orkide bakımı nasıl yapılır

orkide bakımı nasıl yapılır

5- En önemlisi: Bulunduğu yer

Orkide koyduğunuz ortamda tam olarak nerede durduğuna dikkat eder. Bu alan ya orkidenin çok güzel gelişmesine ya da kısa süre içinde bozulup ölmesine neden sebep olabilir. Orkidenin bakılacağı oda ferah, hava alan, ışık alan ama direkt güneş ışığı görmeyen, 20 ile 25 dereceye sahip olan yer olması gerekiyor.

Evde dudak bakımı nasıl yapılır? 4 adımda kolayca kuru dudak bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde dudak bakımı nasıl yapılır? 4 adımda kolayca kuru dudak bakımı
Karot testi nedir, nasıl yapılır? Karot testi zararlı mı? Karot sonucu olumsuz olursa ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Karot testi nedir, nasıl yapılır? Karot testi zararlı mı? Karot sonucu olumsuz olursa ne olur?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0