Perdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanır

Evin güzel görünmesinde en önemli detaylardan biri olan perdeleri, yıkarken kaç derecede ve hangi programda yıkadığınız çok önemlidir. Tül perdeler oldukça hassas kumaşa sahip olduğundan doğru derecede ve devirde yıkamak gerekiyor. Perdelerin doğru şekilde yıkamak ve bembeyaz yapmak için perdeler kaç derecede yıkanmalı, hangi programa ayarlanmalı? Detaylar haberimizde:

Perdelerin doğru şekilde yıkamak ve bembeyaz yapmak için programı ve suyun sıcaklığını doğru ayarlamak gerekiyor. Birbirinden farklı ve değişik kumaşlara sahip olan perdeleri kumaşı ve çeşidine göre farklı olarak temizleme işlemi yapılması çok önemlidir. Perde çeşitlerinden temizliği en zor perde stor perdedir. Çünkü stor perdeler içinde bulunan metallerden dolayı çamaşır makinesine atılmaz. Genelde temizlik takıntısı olan kadınların en çok tercih ettiği perde türü açık renkler ve tül perde çeşididir. Perde kumaşları çok hassas ve değişik kumaşlardan oluştuğu için yıkarken hangi programda ve kaç derecede yıkayacağınız önemlidir. Perdeleri çamaşır makinesinde yüksek ısıda ve devirde yıkarsanız perdeleriniz çok çabuk yıpranmasına ve her defasında ütüleyip daha çok yorulmanıza sebep olur. Bu yüzden perdeleri yıkarken kaç derece yıkanmasına dikkat edilmeli, perde asıldıktan sonra ütüleme sorunu olmaması devir programını doğru ayarlamak gerekir.

Perdeleri kar gibi yapan yöntem bulundu! Perde nasıl yıkanır?İLİŞKİLİ HABERPerdeleri kar gibi yapan yöntem bulundu! Perde nasıl yıkanır?

Perdeler kaç derecede yıkanır

Perdeler kaç derecede yıkanır

PERDELER HANGİ DERECEDE HANGİ PROGRAMDA YIKANIR?

⇒ Düzenli olarak yapılması gereken perde temizliğinde dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri çamaşır makinesine attığınız perdeleri yıkarken hassas programları seçmenizdir.

⇒ Perdeleri eğer çamaşır makinesinde yıkayacaksanız makinenizin varsa perde ayarı o programı seçmeniz perdeleriniz için doğru olacaktır. 

Koyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?İLİŞKİLİ HABERKoyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?

Perdeler hangi programda yıkanır

Perdeler hangi programda yıkanır

⇒ Eğer çamaşır makinenizde perde yıkama seçeneği ya da elde yıkama, hassas program yoksa çamaşır makinesinde sentetik programı seçmeniz gerekiyor. 

⇒ Program ayarlamasını yaptıktan sonra sıra tabi ki en önemli diğer püf noktasına geldi. Perdelerin kırışmamasını ve yıpranmamasını istiyorsanız çamaşır makinesini 30 derece sıcaklığa ve 400 devire ayarlamanız önerilir. 

⇒ Kumaş cinsine göre değişiklik gösterse de maksimum 30 derece de yıkanması gerekir. Çok fazla kirli olduğunu düşünürseniz 40 dereceye ayarlayabilirsiniz. Daha da yüksek derecede yıkamayın. Çünkü yüksek ısıda yıkarsanız perdelerin iplikleri sökülebilir, rengi değişebilir veya perdeniz çekebilir.

Beyazlar için en iyi deterjan hangisidir? Sıvı deterjan ve toz deterjan arasındaki farklarİLİŞKİLİ HABERBeyazlar için en iyi deterjan hangisidir? Sıvı deterjan ve toz deterjan arasındaki farklar

Perdeler çamaşır makinesinde hangi programda yıkanır

Perdeler çamaşır makinesinde hangi programda yıkanır

⇒ Perdeleri direk elde yıkamayı düşünüyorsanız banyonuzda olan küveti kullanabilirsiniz. Perdeleri yıkarken küveti çok fazla sıcak suyla doldurmayın çok su koyarsanız direkt perdelerin yıpranmasına sebep olabilirsiniz.

⇒ Diğer dikkat etmeniz gereken püf noktalarından biri de çamaşır makinesinde yıkadığınız perdeleri program bittikten hemen sonra çıkarıp asmanız doğru olacaktır. Böylelikle perdeleriniz kırışmadan ütüye gerek kalmadan halletmiş olursunuz.

perde temizliği

perde temizliği

İşte bu kadar basit...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0