E- Nabız nedir? E nabız nasıl kullanılır ve E Nabız'a nasıl kayıt  olunur?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konan, sağlık hizmeti aldığınız sağlık kuruluşlarında, başvurunuzla ilgili konulan teşhis, tahlil, tıbbi görüntü ve benzeri bilgilerine anında ulaşabildiğiniz e nabız nedir, e nabız'a nasıl kayıt olunur? İşte son günlerde en çok merak edilen e nabız sistemi ile ilgili tüm detaylar haberimizde:

1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulamaya konan, E Nabız sistemi Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve her türlü sağlık kaydınızı 24 saat takip etmenize olanak sağlayan bir uygulamadır. E-Nabız sağlık hizmeti üzerinden yaptırdığınız tahlil sonuçlarına bakabilir, kalp krizi riskini hesaplayabilir, ilaç hatırlatıcısı bile yapabilirsiniz. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemi olarak geçer. E-devlet kapısı üzerinden giriş yaparak her türlü sağlık kaydınıza istediğiniz anda ulaşmanıza olanak sağlayan e-Nabız (Kişisel Sağlık Sistemi) hizmet vermeye başladı.

Ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül olan koronavirüse karşı vatandaşların risk durumlarına göre grip aşısı yapılacağını ve herkesin risk durumlarını e-Nabız sistemi üzerinden öğrenebileceklerini açıklamıştı. E nabız hizmetlerinden bazıları:

  • Bilgi Ekleme (Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık)
     
  •  Randevu alma – randevu takip
     
  •  Kişisel bilgileri paylaşma
     
  • Tahlil sonuçları öğrenme
     
  • Reçeteleri görme
     
  • Kovid - 19 test sonucu öğrenme
     
  • Kalp krizi riski hesaplama

e nabız nedir

e nabız nedir

E-NABIZ NEDİR?

Sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır.

Aile hekimliği nasıl değiştirilir? Aile hekimliği değiştirme yöntemleri! İLİŞKİLİ HABERAile hekimliği nasıl değiştirilir? Aile hekimliği değiştirme yöntemleri!

e nabız nasıl kullanılır

e nabız nasıl kullanılır

E-NABIZ NASIL KULLANILIR?

E-Nabız sistemine e-devlet şifresi ve mobil imza ile giriş yapabilirsiniz. e-Devlet şifresi olmayanlar ise aile hekimine başvurarak geçici şifre alabilirler. Şifre almak için e-Nabız geçici şifresinin gelmesi gereken cep numaranızı aile hekimine kaydettirmeniz gerekiyor. Aile hekiminize iki şifre gelecektir. Geçici şifreyi aile hekiminize verdikten sonra e-Nabız'ı sürekli olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

e nabız sistemine nasıl girilir

e nabız sistemine nasıl girilir

E-NABIZ SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

Vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının hepsi e-Nabız sistemine toplanan sağlık verilerine,  internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilirler. Ayrıca telefonunuza e-Nabız uygulamasını indirerek ya da https://enabiz.gov.tr/ adresinden e-Nabız sistemine kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda e-Nabız sistemi muayene, tetkik ve tedavilerin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinin yönetilebildiği, tıbbi özgeçmişe tek bir yerden ulaşılabilecek bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün oluyor:

- e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi, e-İmza veya Mobil İmza kullanılarak T.C. Kimlik Numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet şifresi yoksa Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı Aile Hekimine cep telefonu numarasının kaydı yapılarak telefona gelecek kısa mesaj ile iletilen tek kullanımlık erişim koduyla sisteme girilebiliyor.

Uzmanlar koronavirüs salgınından dolayı bu yıl çokça talep edilen grip aşısı için, riskli grupların öncelikli olmasını gerektiğini söylemişti. Grip aşısı olacak kişilere aile hekimleri karar verecek. Aile hekimleri önceliği kronik rahatsızlığı olanlara ve 65 yaş üstü kişilere verecek.

T.C. kimlik no sorgulama! T.C. kimlik no sorgulama nasıl yapılır? T.C kimlik seri no öğrenmeİLİŞKİLİ HABERT.C. kimlik no sorgulama! T.C. kimlik no sorgulama nasıl yapılır? T.C kimlik seri no öğrenme

e nabız hizmetleri

e nabız hizmetleri

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0