Kardan adam nasıl yapılır? Kardan adam yaparken dikkat edilmesi gerekenler? Kardan adam yapımı

İstanbul'da kar yağışının başlamasıyla birlikte kış aylarının en eğlenceli etkinliklerinden birisi de kardan adam yapmaktır. Kar lapa lapa yağdığı zaman hemen dışarı çıkıp istediğiniz şekillerde kardan adam yapabilirsiniz. Peki kardan değişik boyutlarda evinizi ve bahçenizi süsleyecek kardan adam nasıl yapılır? İşte adım adım kardan adam yapımını sizlere sunuyoruz.

Ülkemizde soğuk havanın etkisiyle birlikte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da yağan kar herkesi ve özellikle çocukları çok sevindirdi. Büyük küçük herkesin kar topu oynamak ve kardan adam yapmak için dışarı akın etti. Herkesin değişik boyutlarda yaptığı ve hayal gücüne bağlı olarak süslediği kardan adamlar bahçeleri süslerken çocukları da çok mutlu ediyor. Kardan adam, malzemesi kar olan ve şekil olarak ana hatlarıyla insana benzetilen bir tür heykelcik olarak bilinir. Kardan adam yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri kardan taze kardan yapmak olacaktır. Kardan adamı yapmadan önce ellerinizin üşümemesi için su geçirmez eldivenler seçin. Böylece hem elleriniz üşümeyecek hem de kardan adamı sevdiklerinizle birlikte yaparken keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Kışın yolda kalmamak için dikkat etmeniz gerekenler neler? Araçların yolda kalmaması için...İLİŞKİLİ HABERKışın yolda kalmamak için dikkat etmeniz gerekenler neler? Araçların yolda kalmaması için...

Kardan adam yaparken sırayla yapmanız gerekenleri sıralayalım...

Kardan adam nasıl yapılır

Kardan adam nasıl yapılır

KARDAN ADAM ADIM ADIM YAPIMI

  • Su geçirmez, sıcak tutan bir eldivenin giydikten sonra bahçenizin ya da balkonunuzun en güzel köşesini seçin. Daha sonra kardan adam yapmak için taze kar sıkıştırılarak bir yığın oluşturun. Bu yaptığınız yığınlardan üç kartopu yapmanız gerekiyor.
  • Bunların biri büyük, biri orta boy, biri de küçük olacak şekilde yuvarlayın. Kar toplarını istediğiniz boyutlarda yapmak için kar üzerinde kartopunun yuvarlayıp büyütebilirsiniz. Kar topunu oluştururken sıkı yapmaya özen gösterin. Böylece kardan adamınız daha sağlam olur.

Kardan adam

Kardan adam

  • 3 tane kar topunu yaptıktan sonra en büyüğü alta gelecek şekilde güzel ve sağlam şekilde yerleştirin. 
  • Bu kartoplarının büyükten küçüğe doğru gitmesi ve en üste baş için koyulacak olan kartopunun ise daha da küçük yapılması gerekir.
  • Kardan adamın direkt olarak karın yere yığılıp sıkıştırılarak yapılması durumunda ise, gövde istenen yüksekliğe getirildiğinde, uygun boyutta bir baş oluşturularak gövdenin üzerine oturtulur ve kardan adamın yapımı tamamlanmış olur.
  • Yapılan kardan adam isteğe göre el veya sert bir cisim kullanılarak şekillendirmeniz mümkün. Zevkinize göre süsleyebileceğiniz kardan adamın burnuna havuç koyun. Havuç yoksa ağaçtan yere düşen birdal gibi bir malzemeyi kullanabilirsin.

  • Kardan adamın gözleri içinse zeytin, kömür parçası ya da koyu renkli taşlar kullanarak süsleyebilirsiniz. Ağız için küçük taşlar, bonbon şekerleri, kavisli ince bir dal kullanılabilir.
  • Kollarını da dallarla yaptıktan sonra, şapka olarak bere veya plastik bir kova kullanabilirsin.

  • Ayrıca çocuğunuzun sulu boyalarını getirerek kardan adamı renklendirip boyayabilir. Ortaya farklı daha renkli bir kardan adam çıkarmış olabilirsiniz. 

İşte bu kadar...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

ElifAyfer 1 yıl önce

Güzel faydalı bir yazı

Damla 2 yıl önce

bence gayet de güzel olmuş

Toplam 1 beğeni