Uzmanlar uyardı! Tereyağını erittiğinizde köpükler çıkıyorsa... Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır

Tereyağ, günlük hayatta sıkça kullandığımız yemeklerin ve kahvaltıların olmazsa olmaz lezzetidir. Son günlerde tereyağının organik olup olmadığı tartışılıyor. Piyasada bazı hilelere başvurularak yapılan terayağı gerçek olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunuyor. Peki, gerçek ve doğal tereyağı nasıl anlaşılır? Doğal tereyağını anlamanın püf noktaları nelerdir? İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Sofraların vazgeçilmez lezzeti ve vitamin kaynağı tereyağı Türk mutfağında en çok kullanılan besinler arasında yer alıyor. Uzmanlar faydaları saymakla bitmeyen tereyağını, doğal tüketilmesi ve kaliteli olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Mineral ve vitamin bakımından güçlü bir besin olan tereyağı doğal olduğu taktirde bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanserle mücadele eder. Bu yüzden tereyağının sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için organik olması çok önemlidir. Peki, organik tereyağı nasıl anlaşılır? İşte cevapları…

1 yemek kaşığı tereyağı kaç gram? 125 gr tereyağı, 250 gr tereyağı kaç kaşık eder?İLİŞKİLİ HABER1 yemek kaşığı tereyağı kaç gram? 125 gr tereyağı, 250 gr tereyağı kaç kaşık eder?

ORGANİK TEREYAĞININ KIVAMI NASIL OLMALI?

Son zamanlarda diyet listelerinde bile yer alan tereyağının kaliteli olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunuyor. Bunlar:

  • Tereyağının doğal olup olmadığını kıvamına bakarak anlayabilirsiniz. Oda sıcaklığında olan tereyağı eğer ekmeğin üzerine hemen sürülebiliyorsa ve kolaylıkla eriyorsa organik demektir.
  • Aynı zamanda en önemli detaylardan biri de tavada eritirken köpürüp köpürmemesidir. Eğer tavaya koyduğunuz tereyağ köpük köpük oluyorsa bu tereyağının organik olduğunu gösterir. 
  • Gerçek ve organik bir tereyağı tavada kızdırıldığında köpürmeye başlar.

gerçek tereyağ nasıl anlaşılır

gerçek tereyağ nasıl anlaşılır

TEREYAĞININ GÖRÜNTÜSÜ NASIL OLMALI?

Organik tereyağının anlamak için bir diğer detay ise rengidir. Yanlış bilinen aksine her sarı renge sahip tereyağı organik olduğu anlamına gelmez. Son günlerde piyasada satılan tereyağlarının sarı olması çoğunun içinde bol miktarda katkı maddesi olabileceğini konusunda uzmanlar uyarıyor. Bu nedenle rengi ışıkta beyaza dönen ve çok açık renkli olmayan tereyağını almaya özen göstermelisiniz.

gerçek yağ köpürür mü

gerçek yağ köpürür mü

DOĞAL, ORGANİK TEREYAĞININ KOKUSU NASIL OLMALI?

Piyasada birçok çeşit tereyağı bulunuyor. Kaliteli tereyağını paketini açmadan kokladığınızda bile buram buram kokar. Paketi kokladığınızda hiçbir koku gelmiyorsa tereyağı sahte olabilir. Organik tereyağında koku paketin dışına kadar çıkacaktır. 

ORGANİK TEREYAĞIN FİYATI YÜKSEKTİR

Gerçek tereyağı ve kaliteli tereyağı diğer satılan ürünlere göre daha pahalıdır. Çünkü süt yağı kullanılır ve doğal taze sütlerden hazırlanır. Eğer tereyağı alırken çok düşük rakamlar karşınıza çıkıyorsa bu yağları almanız önerilmez.

gerçek tereyağ donar mı

gerçek tereyağ donar mı

Hollywood yıldızı Amber Heard'de hem Borderline hem de Histerik kişilik bozukluğu mu var?

İLİŞKİLİ HABER

Hollywood yıldızı Amber Heard'de hem Borderline hem de Histerik kişilik bozukluğu mu var?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 11

Yusuf 1 yıl önce

Tere yağı tabiki köpürür sizin nasıl bir habercilik anlayışınız var anlamak mümkün değil. Sacmalikta ödül alacak kadar başarılısınız

Misafir 1 yıl önce

tereyağı ile uğraşmayın. sade yağ tüketin. ama sağlam tereyağında bile köpük vardır. olmadan olmaz. sağlam bir tereyağını (torku, enbir, karlıdağ vs veya kendiniz yapın evde) tavada eritin. üstte köpüğünü alın devamlı olarak hafif ateşte kızarırken. O zaten ufak ufak kaynar. köpük bitince dibine de beyaz bir tortu çökmüş olur. Üstteki yağı alın bir kaba boşaltın. dipteki tortuyu atın. Aldığınız yağ kendi kendine donar. buna sade yağ veya ghee denir. Göçebe kültüründe yağ böyle saklanırdı. İyi bir bal 4000, iyi bir sade yağ 2500 sene saklanabilir. buzdolabına bile koymanıza gerek yoktur . eskiden dolap mı vardı?

Toplam 1 beğeni

emekli 1 yıl önce

sağlığı düşünen yok ...kontroller yok...

Sahte 2 yıl önce

Tavada ısıtılan margarin de köpürüyor.

Toplam 4 beğeni

Belgin 2 yıl önce

Reklamda yer alan fırını nereden alırım? Teşekkürler

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun