Sonbahar depresyonuna dikkat!

Sürekli uyku uyuma, mutsuzluk, aşırı yemek yeme gibi davranışlar sonbahar depresyonu belirtileri olabilir.

Sonbaharı yaşadığımız şu günlerde gün ışığından daha az yararlanmak soğumaya başlayan havalar ruh halimizi olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle daha çok kadınların etkilendiği sonbahar depresyonu nasıl geçer? İşte ruh halinizi iyileştirecek öneriler...

Düzenli uyuyun

Daha fazla uyku uyuma isteği sonbahar depresyonunun ilk belirtileri arasında yer alıyor. Uyku modundan çıkmak için tüketilen kafeinli içecekler, doğal uyku düzeninizi daha çok bozar. Bu mevsimde aynı saatlerde yatmak ve uyanmak uyku düzeninizi korumak için önemli.

Düzenli beslenin

Gün ışığının eksikliği vücutta 'mutluluk hormonu' üretimini düşürür. Bu daha çok karbonditratlı yieyeceklere yönelmemizi sağlar. Daha çok tatlı, hamur işleri ya da makarna pilav gibi yiyecekler yeme isteği doğurur. Kilo aldıran besinlerden uzak durun daha çok antioksidanlarla dolu, düşük yağlı mevsimsel gıdalar tüketin.

Spor yapın

Soğuk hava ve karanlık geceler, dışarı çıkmayı bile zorlaştırır; işte tam da bu yüzden ekstra motivasyon kaynakları bulmak gerekiyor. Çünkü yapılan araştırmalara göre, egzersiz ruh halimize iyi geliyor.

Demir takviyesi yapın

Kendinizi yorgun hissediyor ve konsantre olmakta zorlanıyor musunuz? Demir eksikliği çekiyor olabilirsiniz – dünyanın en yaygın besin öğesi yetersizliği.
 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0