Gergin ortamda büyüyen çocuklar ilerde...

Aile içinde gergin ve çatışmalı bir ortamın varlığı çocukların bağımlılıklara kaymasında önemli bir etken.

Uzmanlar, alkol kullanan kişilerin şiddet eğiliminin yüksek olduğunu, bu şiddet ortamında yetişen çocukların zarar gördüğünü bildiriyor.

Aile içerisinde alkol bağımlısı olan bireyler, diğer aile üyeleriyle iletişim sorunu yaşıyor ve psikolojilerine zarar veriyor. Alkol alışkınlığı olan ailelerin çocuklarının da ilerde herhangi bir sorunla karşılaştığı zaman alkole başvurabiliyor. Uzmanlar, çocukların ebeveynlerini her yaşta örnek aldığını bağımlılıkla mücadelede en önemli adımın çocukların bağımlıklıkla hiç tanışmamasını sağlamak olduğunu söylüyor.

Uzman Psikolog Aziz Görkem Çetin, alkol kullanan kişilerin, kendisine verdiği zarar kadar çevresindekilere zarar verdiğini, şiddetin alkol bağımlığının en önemli faktörü olduğunu belirtiyor.

Alkolun baş sorumlusunun çocukluk çağında yaşanan tramvalar olduğunu söyleyen Görkem Çetin, çocukluğunda şiddete maruz kalan çocukların ilerde şiddete yöneldiğini ifade etti. Çetin, bu çocukların ilerde depresyon, kişilik bozukluğu, uyuşturucu kullanımı ve kaygı bozukluğu gibi sorunlarla karşılaşacağını belirtti.

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0