Uzmanlar uyardı! Her gün tartılmayın

Tartılmak özellikle kadınların korkulu rüyasıdır. Her gün tartılarak kilosunu hesaplar. Fakat uzmanlar her gün tartılmanın doğru sonuçla vermediğini vurguluyor.

Diyetisyen Şeyda Sular, her gün tartılmanın doğru olmadığını bunun yerine haftada 1 tartılması gerektiğini söylüyor.

Hormonlar her gün yediğimiz içtiğimiz şeyler ve günlük yaşanan stress ile birleştiğinde değişikkenlik gösterir. Örneğin diyet yapan bir kişi o gün karbonhidratı fazla kaçırdığında kilo almadıysa bile oluşan ödemden dolayı tartıda fazla çıkar. Bu durumda kişilerde moral bozukluğuna neden olur.

Sular, haftada bir, sabah aç karnına ve tuvalete çıkmadan önce tartıldığında kilonun doğru çıkacağını sözlerine ekledi.

En sağlıklı ölçüm mezura ile yapılır

Kişi doğru, düzenli ve fiziksel aktivilerine dikkat ediyorsa, tartıda kastan dolayı fazla kilolu çıkar. Diyetisyen Şeyma Sular, bir gün önce içilen su miktarı, kadınların adet dönemi, yağ ve kas oranının sürekli değişmesi tartıda fazla sonuçların çıkmasına neden oluyor dedi. Özellikle de kadınlar adet döneminde tartıda 1.5-2 kg fazla çıkar.

Kilo vermeye dikkat eden kişilerin tüm bu sebeplerden dolayı mezura ile ölçü yapması gerekiyor. Verilen kilonun yağdan gittiğini anlamanın en kolay ve doğru yolu mezura ile ölçülmektir. Mezura ile ölçüm yaparken bel ve kalça çevresinden ölçmek daha doğru sonuçlar verir.

BİR YORUM YAPIN 0