Epilepsi nöbetlerine karşı beyin pili

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Erdoğan, Türkiye’de de uygulanmaya başlanan ve iyi sonuçlar alınan beyin pili hakkında şu bilgileri verdi:

Halk arasında sara olarak bilinen, kollarda ve bacaklarda kasılma, çırpınma ile kendini gösteren epilepsi hastalığına her yıl 30 bin kişinin eklendiğini belirten Dr. Ersin Erdoğan, hastalığın herhangi bir yaş gurubunun bulunmadığını söyledi.

Dr. Erdoğan, hastalığın ameliyat edilemediği durumlarda birçok ülkede uygulanan beyin pilinin Türkiye'de de iyi sonuçlar verdiğini söyledi. 

Beyin pilinin tamamen nöbetleri geçirmediğini belirten Dr. Erdoğan, nöbetlerin en az indiğini pil sayesinde nöbetleri kendisinin engellediğini ifade etti. Erdoğan, nöbet geçiren vakalarda yüzde 20 ile 80 arasında azalma görüldüğünü belirtti.

Pilin içerisinde saate benzeyen bir mıknatıs olduğunu söyleyen Erdoğan, bazı hastaların nöbeti hissedeceğini bildiğini, bu hastaların bu saat sayesinde pili ekstradan çalıştırabildiğini ve bu çalıştırma sayesinde de nöbetin durdurabilindiğini söyledi.

BİR YORUM YAPIN 0