Havuz yerine deniz tercih edilmeli…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Erol, yaz aylarında yapılması gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu.

Dr. Reyhan Erol, havuzların bakterilerin hızla üredikleri yerler olduğunu, sıcak ortamda mikropların çok kolay üreyebildiğini bu nedenle havuz konusunda özen göstermek gerektiğini belirtti.

Soğuk havaların insan vücuduna olumsuz etkisi olduğu kadar sıcak havaların da zararları olduğunu belirten Erol, özellikle belli yaş gruplarında bu riskin daha fazla olduğunu söyledi. 

Erol, 60-65 yaş üzerinde, çocuk ve bebeklerde sıvı kayıplarının daha fazla olduğu için bu yaş gruplarının saat 11.00 ve 16.00 arasından dışarı çıkmamaları önerdi. 

"Havuz yerine deniz tercih edilmeli"

Çocukların bebeklerin ve yaşlı insanların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu söyleyen Erol,  bu nedenden ötürü denizin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Erol “Havuzlar bakterilerin hızla üredikleri yerlerdir. Sıcak ortamda mikroplar çok kolay üreyebiliyor dolayısıyla havuz konusunda özen göstermeliyiz" açıklamasında bulundu.

“Güneşe çıkmadan yarım saat önce krem sürülmeli”

Dr. Reyhan Erol, güneş kremi sürmeni bolca sürmenin etkili olmadığını, güneş kremlerini ihtiyacımız olduğunda sürmemiz gerektiğini, çünkü kremlerin yaptığı filtre neticesinde D vitamini alımını ve D vitamini yapımını engellediğini ifade etti. 

Dr. Erol,vücudun açıkta kalan bölgelerine özellikle çocuk ve erişkinlerde güneşe çıkmadan yarım saat önce belli aralıklarla güneş koruyucu kremlerini yenilemek gerektiğini söyledi. Erol, "Kremler kimyasal filtre içeriyorsa bunların bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere zararları var. O yüzden birikimin olmaması açısından bunlara dikkat etmek bir hayli önemli." dedi.

BİR YORUM YAPIN 0