Dikkat! "Gül hastalığı" olabilirsiniz...

Gül hastalığı hem ciltte sağlık sorunlarına hem de depresyona sebep oluyor.

Gül hastalığı kılcal damarların yüze çok yakın olmasıyla ya da yüzdeki damarların genişlemesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.Gül hastalığında elmacık kemiklerde yoğun kırmızılık görülür. Genellikle kadınlarda ve beyaz tenli insanlarda rastlanır. 

Gül hastalığı çok çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar nedenler arasında şunları sıralıyor: Baharatlı yiyeceklere çok sıcağa ya da çok soğuğa karşı hassasiyet, tansiyon çıkması genetik yatkınlık, kılcal damarların cildin üst tabakasına yakın olması.

Gül hastalığı tedavi edilmezse daha büyük sorunlara neden olabilen kronik bir rahatsızlıktır.Hastalığın ilerleyen evrelerinde iltihaplı yaralar ve akneler oluşabilir. Gül hastalığı fark edilmediği ve ilerlediği durumlarda lenf kanserine dönüşebilir.  

Bu hastalık aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini de düşürür. Yapılan araştırmalara göre yanaklarda oluşan ve görsel olarak rahatsızlık yaratan kızarıklıklar  kişilerde kaygı bozukluğu, düşük kendine güven, çalışma hayatında zorluklar, hatta anksiyete ve depresyona bile sebep olabiliyor.

Bu hastalığa sahipseniz hastalığı hızlandıracak her şeyden uzak durmanız gerekir. Bunun dışında gül hastaları şunları yaparak hastalığın artmasını engelleyebilirler:

-Güneşten her zaman korunmalı ve doktorun tavsiye ettiği bir güneş kremi kullanmalı.

-Çok sıcak ve soğuk ortamlarda bulunmamalı

-Yüzüne sert peelingler uygulamamalı

-Günlük olarak kullanılan sabunlar ve duş jelleri ve kremler alkolsüz olmalı.

-Kullanılan makyaj malzemeleri suya dayanıklı ürünlerden seçilmemeli

-Sıcak, kafeinli, çok baharatlı yemek ve içeceklerden uzak durulmalı

-Bunların dışında hastalık için bazı tıbbı tedavi seçenekleri de vardır. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0