Baş ağrısına doğal çözüm! Defne yaprağını yakarsanız...

Antik medeniyetlerde kutsiyeti ile faydası bütünleşmiş olan defne yaprağının aromatik hali ile yemeklerde kullanımını biliyorduk. Ancak bir tütsü gibi yakarak da kullanıldığına ilk defa şahit oluyoruz. İşte, defne yaprağı yakmanın ve bunu teneffüs etmenin sağlığımıza verdiği yararlar...

Antik Roma ve Yunanistan'da hem tıbbi ilaç olarak hem de yemeklerde aroma olarak kullanılan defne yaprağı; ateşle temas ettiğinde etrafında aromatik kokular ve şifa yayıyor. Defne yapağının bir tütsü gibi yakılması ile beraber kokusunun yaptığı etkiler insanı hayrete düşürüyor.

defne yaprağı tütsü

defne yaprağı tütsü

Defne yaprağını ucundan tutuşturun ve farkı görün...

Kuru defne yaprağını bir kase, kül tablası vb. bir kabın üzerinde uç kısmından bir ateşle tutuşturarak yakın. Ve etrafa yaydığı aromatik kokunun hazzına varın. İşte, defne yaprağının mucize faydaları ve yakıldığı vakit etrafa yaydığı o kokunun sağlığımız üzerinde yaptığı şaşırtan etkiler;

Baş ağrısını dindirir; Ortam şartları, kokular, sesler ve bir dizi faktör ile artan, nükseden baş ağrıları; yine kokular yardımıyla tedavi olabilir. Defne yaprağı içeriğine bulunan  sineol, pinen ve elimisin gibi maddeler yandığı vakit daha etkili olur ve baş ağrısını dindirerek rahatlamanızı sağlar. 

Akciğer ve nefes tertemiz; İçerisinde yer alan “mycrene” ve öcenol akciğeri ve nefesleri temizlemekte oldukça başarılıdır.

Şeker, kolesterol daha niceleri; Özellikle Tip 2 diyabet hastaları için önerilir. Kötü kolestrolü, kandaki glükoz ve trigliserid seviyesini düşürür.

Kanser gelişimini engeller; bir antioksidan kaynağı defne yaprağı kanser gelişimini engelleyerek, önüne geçer.

Hamilelere folik asit kaynağı; defne yaprağı hamile kadınların en çok ihtiyaç duyduğu ve takviyelerle yerine getirilmeye çalışılan folik asit kaynağıdır. 

BİR YORUM YAPIN 0