Neem ağacı nedir? Neem ağacının faydaları nelerdir? Neem ağacının kullanım alanları ve zararı

Halk arasında "Hint leylağı" olarak bilinen neem ağacının, yaprağından çiçeğinin tohumuna da kadar birçok hastalığa faydası vardır. Sizler için neem ağacının faydalarını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini araştırdık. Peki Neem ağacı nedir? Kadınların güzellik sırrı olan neem ağacı kozmetik fabrikalarının ham maddesidir. Türkiye'de neem ağacına Yalancı Tespih ağacıdır.

Anti-bakteriyel, anti-viral, analjezik, anti-piretik, antiseptik, kan arındırıcı ve mikrop öldürücü gibi özellikleri sayesinde neem ağacı yüzyıllardan beridir alternatif tıpta kullanılmıştır. Özellikle Hindistan'da köy eczanesi olarak tabir edilen neem ağacı, yaklaşık 16 metreye kadar uzar. Tropikal özelliği olan neem ağacı meyve verir. Ağaç yapraklarından meyvesine kadar şifa sağlar. Odunsu gövdesinden elde edilen yağ özellikle cilt yüzeyindeki deforme sorunlarına iyi gelir. Yaprakları da meyvesi de yenilebilen nadir ağaçlardan biridir. Alternatif tıpta ciltten ziyade diş ağrıları için kullanılmıştır. Diş yüzeyini temizler. Ağız içi enfeksiyonu azaltır. Cilt yüzeyinde ki kararmaları açar. Çay olarak tüketildiğinde vücuttaki hücreleri hızla yeniler. Bu yüzden yaşlanmayı geciktiren mucize ağaç olarak görülür.  

NEEM AĞACININ FAYDALARI

SAÇ

Neem yaprağı kepek tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda saç derisini ölmüş hücrelerden arındırarak canlılığını korur. Saç derisinde oluşma ihtimali olan kaşıntı ve kızarıklık gibi rahatsızlıkların riskini de azaltır.

neem yaprakları saçları güçlendirir

neem yaprakları saçları güçlendirir

CİLT

Ağacından elde edilen neem yağının, cilt hastalıklarını da iyileştirici özelliği vardır. Antioksidan bakımından zengin olan yağı; egzama ve sedef hastalıklarını iyileştirmesinin yanı sıra ciltte meydana gelmiş yanıkların, yaraların ve kesiklerin de enfeksiyon kapmasını önler. Cildin genç hücrelerinin sayısını artırarak yaşlanmayı geciktirir.

cilt yüzeyini yeniler neem maskesi

cilt yüzeyini yeniler neem maskesi

AĞIZ VE DİŞ BAKIMI

Bir diğer kullanım alanı da ağız ve diş sağlığıdır. Özellikle diş eti sorunlarında etkili olan neem bitkisi, ağız içinde oluşan zararlı bakteri sayısını azaltır. Yemeklerden sonra yaprağı çiğnendiğinde hem ağız ve diş sağlığını korur hem de ferahlık vererek ağız kokusunu önler.

diş bakımı için yaprakları kullanılır

diş bakımı için yaprakları kullanılır

VÜCUDU TEMİZLER

Neem bitkisinden yapılan çay, günde bir bardak tüketildiğinde kandaki zararlı toksinleri temizler. Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak, mide ve bağırsak hastalıkları risklerini azaltır. Yarım çay kaşığı neem tozunu bal ile karıştırarak her gün tüketirseniz vücudun ihtiyacı olan oksijen miktarını sağlamış olursunuz.

neem ağacı vücuttan toksin atar

neem ağacı vücuttan toksin atar

EKLEM AĞRILARI

Hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık sorunlarından biri olan eklem ağrılarında da neem bitkisi doğal tedavi yöntemi olarak kullanılır. Özellikle eklemlerde oluşan iltihabı azaltarak, meydana gelmiş olan ödemlerin şişliklerini hafifletir. Ayrıca eklem ağrılarının olduğu bölgelere de neem yağını masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

eklem ağrılarına iyi gelir

eklem ağrılarına iyi gelir

KANSER ÖNLEYİCİ

Yapılan araştırmalarda neem ağacının çiçek özleri vücutta oluşma ihtimali olan kanser hücrelerini önler. Özellikle rahim ve prostat kanserlerinde etkilidir. Aynı zamanda kemoterapi tedavisinin yan etkilerini de azaltır.

Hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı? Lazer epilasyon zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı? Lazer epilasyon zararlı mı?
Diyette meyve ne zaman yenir? Geç saatte yenen meyve kilo aldırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Diyette meyve ne zaman yenir? Geç saatte yenen meyve kilo aldırır mı?

BİR YORUM YAPIN 1

Şahsına Münhasır 5 yıl önce

Benim kafama yattı cok eklem ağrısı yaşıyorum aktarda da varsa alabilirim

Toplam 2 beğeni