Göz tansiyonu (Glokom) belirtileri nelerdir? Göz tansiyonu tedavisi var mıdır? Göz tansiyonuna iyi gelen kür...

Yavaş ilerleyen ve hiç bir belirti göstermeden aniden ortaya çıkan göz tansiyonu yani bilim literatüründeki adı ile glokom hastalığı hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Halk arasında karasu olarak da bilinen göz tansiyonuna erken müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Peki göz tansiyonu (Glokom) belirtileri nelerdir? Göz tansiyonu tedavisi var mıdır? Göz tansiyonuna iyi gelen kür nasıl hazırlanır? Tüm soruların yanıtı haberin detayında...

Gözde bulunan ve gözü besleyen sıvının boşalmaması sonucu; gözün içindeki basıncı yükseltmesi ile göz tansiyonu yani glokom hastalığı ortaya çıkar. Bu durum sinirlerin zarar görmesi ile görme kaybına sebebiyet verir. Yapılan araştırmalarda uzmanlar, göz tansiyonunun genetikle bir bağlantısı olabileceği vurguluyor. Ayrıca görme kaybı yüksek olan kişilerin birden fazla geninde bozukluk varsa da bu hastalığa yakalanma riski fazladır. Gözün çevresel faktörlerden dolayı ciddi hasar alması sonucunda da göz tansiyonu meydana gelebilir. Aynı zamanda guatr ve şeker hastalıkları da bu hastalığa yakalanma riski artırır. Miyop olan kişiler, kortizon kullananlar ve ağır göz iltihabı yaşayan kişilerde de göz tansiyonunun görülme ihtimali vardır. Hastalık diğer hastalıklarla beraber ortaya çıktığından teşhis edilmesi zordur. Bu yüzden detaylı tetkikler yapılır. 

göz tansiyonu

göz tansiyonu

 GÖZ TANSİYONU (GLOKOM) NEDENLERİ NELERDİR?

- Sinsi sinsi ilerleyen bu hastalık bazılarında aile öyküsünde bulunduğu için birden ortaya çıkar.

- Göz içindeki vitamin ve mineraller azaldıkça sıvı oranı değişir. Bu da genellikle ilerleyen yaşlarda yaşanır. İleri yaşlardaki kişilerin bu yüzden sıklıkla göz tansiyonunu ölçtürmesi tavsiye edilir.

- Şeker hastalarının kullandığı ilaçlardaki kortizonda vücut içerisindeki sıvı oranını etkilediği gibi gözü de etkiler. Buna bağlı göz tansiyonun yaşanma riski artar.

göz tansiyonunun nedenleri

göz tansiyonunun nedenleri

- Retinanın bazı nedenlerden dolayı incelmesi göz tansiyonuna zemin hazırlar. Özellikle  lens kullanan ancak gerekli göz bakımını yapmayan kişilerde göz tansiyonun çıkma oranı yükselir. 

- Doğuştan ya da sonra da çıkan görme kaybı da tansiyona neden olabilir.

- Göz içi iltihaplanma göz kanallarının tıkanmasına neden olur. Gerekli müdahaleler yapılmadığında tansiyon rahatsızlığı ortaya çıkar. 

- Daha önce yaşanmış ağır bir göz hastalığı da buna neden olabilir.

göz tansiyonu belirtileri

göz tansiyonu belirtileri

GLOKOM (GÖZ TANSİYONU) BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Uyandığınızda yaşanan şiddetli göz ve baş ağrıları,

- Bulanık görme sıklığının artması,

- Karanlıkta ışıklı halkaların ve şekillerin belirmesi,

- Kızarıklık ve yaşarma,

- Aniden ortaya çıkan görme kaybı,

- Göz kabağının düşüklüğü yani uykulu görünüm,

- Televizyon izlerken aniden gelen göz krampları gibi durumlar göz tansiyonun belirtileri arasındadır. 

göz tansiyonu tedavi

göz tansiyonu tedavi

GLOKOM (GÖZ TANSİYONU) TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Basınca neden olan göz içerisindeki sıvının oranı düşürülmeye çalışılır. İlaç tedavisi ile kontrol altına alınmaya çalışılan bu yöntem işe yaramadığında cerrahi müdahale ile gözün içerisindeki sıvı boşaltılır. Nükseden bir hastalık olduğundan hasta tamamen bu durumdan kurtulmaz. Sinsi bir hastalık olduğundan uzmanlar kesinlikle her yıl düzenli olarak göz tansiyonunun ölçtürülmesini tavsiye ediyor.

Dr. Feridun Kunak, doğal yolla da göz tansiyonunun düşürülebileceğini anlattı. Kunak, gül yaprağını üç dakika kaynatıp üç dakika demledikten sonra süzüp soğuduktan sonra dilimlenmiş patatesleri gül suyuna batırıp göze uygulanması gerektiğini, böylece göz tansiyonuna iyi geleceğini belirtti.

Kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir?
Menopoz döneminde nasıl kolay kilo verilir? Canan Karatay'dan menopoz diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Menopoz döneminde nasıl kolay kilo verilir? Canan Karatay'dan menopoz diyeti

BİR YORUM YAPIN 4

Ahmet 4 yıl önce

Gözümün önünde kirpiklerim var gibi oluyor göz tansiyonu belirtisimidir

yusuf 5 yıl önce

babamda vardı .yukarıdaki belirtilerin hiç birinide vermeyebilir. onun için 40 yaşından sonra her yıl bir defa göz kontrolü gerekir.erken teşhis edilirse görme kaybı önlenebiliyor.

Toplam 2 beğeni

C.Türk 5 yıl önce

Göz tansiyonu ; Eskiden, Genelde çok nadir 60-65 Yaşlarından sonra görülen Göz tansiyonu artık Günümüzde Bilgisayar,Cep Telefonu gibi araçlar ile uzun süre haşir Neşir olanlardada çıkmaya başladı.

Ahmet 4 yıl önce

Gözümün önünde kipriklerim var gibi oluyor bu göz tansiyonu belirtisimidir