Eylül ayında tüketilmesi gereken besinler

Eylül ayı ile beraber manav tezgahlarında market reyonlarında sebze ve meyvelerde de değişim başladı. Peki Elül ayının sebzeleri nelerdir? İşte Eylül ayının sebzeleri ve faydaları...

Sıcak havalar yavaş yavaş yerini serin havalara bırakıyor. Değişen bu durumla beraber sebze ve meyve yetiştiriciliği de değişmeye başladı. Eylül ayında tüketilmesi gereken sebzeleri sizler için derledik. 

İŞTE EYLÜL AYININ SEBZELERİ

PATLICAN

Düşük kaloriye sahip patlıcan diyet listelerinde ilk sıralarda yerini alıyor. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak rahat bir son bahar geçirmenizi sağlar.

KABAK 

İçerdiği yüksek enerji miktarı nedeniyle yorgunluk rahatsızlığını sıfıra indirgiyor. Ayrıca iyi bir antioksidan özelliğe de sahip olduğundan vücudun bağışıklığını kanserli hücrelere karşı güçlendiriyor.

KAPYA BİBERİ

Yapılan araştırmalarda doğada az bulunan P vitamini bakımından en zengin sebzelerden birinin kapya biberi olduğu ortaya çıktı. P vitamini vücutta yaşlanmaya meyilli hücrelerin sayısını azaltarak genç hücrelerin sayısını artırır. Ayrıca trombosit hücrelerini dengeleyerek ödem oluşma riskini azaltır. 

BÖRÜLCE

Hücreleri yenileyen besinlerden biri olan börülce aynı zamanda göz hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır.

BARBUNYA

Barbunya E ve B vitaminleri bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Bu etki fazla olduğundan 100 gram bile tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan B12 vitaminini yüzde 90 karşılar. 

DOMATES

Asidik özelliğe sahip domates vücutta serbest halde dolaşan zararlı radikallerin sayısını azaltır. Ciltteki dermis hücrelerini yeniler.

BİR YORUM YAPIN 0