'365 gün teneffüste sağlık' projesi başladı

Okuldaki çocukların teneffüslerde daha sağlıklı ve eğitici oyunlar oynaması için BAYER ve Öğretmen Akademizi Vakfı işbirliğinde yeni projeler geliştirildi.

Sağlık alanında yenilikleri bitmeyen BAYER bu sefer çocuk yaşta sağlıklı yaşamı aşılamayı hedefliyor. 365 Gün Teneffüste Sağlık projesi ile çocukların boş zamanlarını daha sağlıklı ve eğitici geçirmelerini destekliyor. Bu proje sadece okullarda değil, park ve oyun alanlarında da kullanılarak geleceğin garantisi olan çocukların daha bilinçli olması sağlanacak. Bu projeye destek veren Öğretmen Akademisi Vakfı uzun vadede olması planlanıyor. Sağlıklı yaşamı yükseltme ve bunu bilinçli bir hale getiren proje kapsamında çocuklar hem eğlenecek hem de saha sağlıklı büyüyecekler.

Oyun gücü ile akılda kişisel temizlik, düzenli beslenme ve su tüketimi gibi önemli noktalara kalıcı hale getirilecek. 

Projeyi hayata geçiren BAYER ve ÖRAV tanıtım etkinliklerinde Türkiye'deki yüzde 31 orandaki sağlık okuryazarlığı oranını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü Taygun Günay, "Türkiye’nin sadece %31’i* yeterli sağlık okuryazarlığı kategorisinde ama inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu oranı daha yüksek seviyelere çıkarmak mümkün. Örneğin biz 'Ağaç yaşken eğilir' dedik çocuklar için harekete geçtik. Buradaki temel stratejimiz sürdürülebilir bir şekilde doğru önlem alma yöntemlerini herkese anlatabilmek" etkinliklere dair açıklamada bulunurken, ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere  ise "Bayer’le bu projede başlayan iş birliğimizin daha sürdürülebilir olmasını umuyoruz. 365 Gün Teneffüste Sağlık projesini önümüzdeki dönemde daha da genişleterek daha çok çocuğumuza taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

BİR YORUM YAPIN 0