Astım ve kemik ağrılarını bitiren: Mahlebin faydaları nelerdir? Bal ve Mahlep karışımı...

Toz haline getirilerek baharat olarak kullanılan mahlebin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Özellikle solunum hastalıklarını önlemek için süt, bal ile karıştırılıp tüketilebilir. Peki mahlebin faydaları nelerdir? Mahlep hangi hastalıklara iyi gelir? Sizler için mahlep hakkında merak ettiklerinizi araştırdık. Haberin detayında mahlebe dair her şeyi bulabilirsiniz.

Kandil simidinin içerisine eklenen mahlep, ağaç ve çalı karışımıdır. Güzel kokusu ile etrafı saran mahlep, beyaz renkli çiçektir. Büyüdükçe siyah bir renk alır. Görünüş itibari ile genellikle badem ile karıştırılır. Orta ve Güney Avrupa'da yetişen bu hoş kokulu meyveye halk arasında kokulu kiraz, meltem ve İdris ağacı da denilir. Yağ ve toz halinde kullanılan mahlep aktarcılardan alınabiliyor. Meyve olarak yetişse de genellikle ufalanarak baharat olarak tüketilir. Tıbbi tedavi de idrar ve balgam söktürücü olarak kullanılır. Hoş kokusu sayesinde afrodizyak etkiye sahiptir. Ülkemizde Tokat, Amasya ve Mardin'de yetiştiriliyor. İçeriğinde bolca potasyum, protein, lif, yağ asidi, magnezyum ve kalsiyum bulunur.

En kolay ve kıyır kıyır kandil simidi tarifi! Kandil simidi yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve kıyır kıyır kandil simidi tarifi! Kandil simidi yapmanın püf noktaları

mahlebin faydaları

mahlebin faydaları

MAHLEBİN FAYDALARI NELEDİR?

  • Potasyum bakımından zengin olan mahlep bağışıklık sistemindeki zararlı serbest radikalleri temizleyerek güçlenmesini destekler ve hastalıklara karşı direncini artırır. Toz haline getirilen mahlep süt ile karıştırılarak tüketilebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde gelişim çağındaki çocukların tüketmesi gerekir. 
     
  • Metropol yaşamda sıklıkla karşılaşılan hastalıklar yorgunluk, uykusuzluk ve stres sonucu oluşur. Bu da şiddetli baş ağrılarına zemin hazırlar. Mahlep içerdiği güçlü floven sayesinde sinir hücrelerinin işlevselliğini artırarak bu hastalıkların yaşanma oranını düşürür. Böylece baş ağrısının önüne geçer. 

Karanfil suyu gebe bırakır mı? Doğurganlığı artıran karanfil suyu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKaranfil suyu gebe bırakır mı? Doğurganlığı artıran karanfil suyu nasıl yapılır?

toz mahlep

toz mahlep

  • Göğüs sıkışması ani nefes darlıkları birçok nedenden ortaya çıkabilir. Mahlebin yatıştırıcı etkisi sayesinde bu tür sağlık sorunları giderilebilir. Özellikle toz halinde mahlep bal ile karıştırılarak tüketildiği sırada göğüs kısmına sıcak bir havlu konulması tavsiye edilir. 

BAL VE MAHLEP KARIŞIMI...

Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde üst solunum yollarından dolayı boğazda biriken mikropları öksürük ile söker balgam şeklinde atılmasına yardımcı olur. Bu faydası sayesinde boğazdaki tümörlü hücreleri atarak kanserin oluşmasını önler. 

mahlep

mahlep

  • Kandaki şeker oranını düzenleyen etkili besinlerden biri olan mahlep, şeker hastaları için oldukça idealdir. Aynı zamanda mahlep vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi de sağlar. Bu sayede gün içerisinde iş yoğunluğunun neden olduğu stresi azaltır. Kişinin beyin ve sinir sağlığını da korur.
     
  • Vücuttaki toksinleri biriktiren karaciğeri de temizlemede etkili olan mahlep, idrar yolu ile tüm toksinleri atar. Karaciğerin yağlardan hasar almasını önleyerek kendini yenilemesine destek olur. Böbrekler içinde aynı görevi yapan mahlep, enfeksiyon nedeniyle yaşanan ağrıların oranını azaltır. Aynı zamanda böbreklerde biriken toksinleri de atmada etkilidir.

  • Güçlü antioksidan özelliği sayesinde kolesterolün yükselmesini önleyerek, damar tıkanmasının önüne geçer. Kalp hastalıklarının riskini azaltır. 
     
  • Kalsiyum ve potasyum vücut gelişiminde etkili olan minerallerdir. Bu mineraller gün içerisinde vücuda alınması gerekir. İki mineral bakımından en zengin süttür. Ancak mahlep ile süt karıştırılarak tüketildiğinde vücudun alması gereken karşılanır. Uzmanlar çocuk, ergen ve hamilelerin bu karışımı sıklıkla tüketmesini tavsiye eder. Kemik ve kas kütlesini artırır. 
Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu uyardı! Salgın sonrası çocuklarda astım artabilir

İLİŞKİLİ HABER

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu uyardı! Salgın sonrası çocuklarda astım artabilir

BİR YORUM YAPIN 8

ibrahim 2 yıl önce

ve yorum yapan insan oğlu çoğalmaya başladı

Ali 2 yıl önce

Sahlep daha iyi

Toplam 2 beğeni

EŞREF 2 yıl önce

millet te mahlebe yapacak para mı bıraktınız? Herşeye zam. Yazıklar Olsun

Toplam 8 beğeni

Recep 2 yıl önce

Gözünüze dursun aldıgınız zamlar şöyle bi alışveriş merkezlerini gezin tıklım tıklım buraya parası olmayanlar mı geliyo acaba sadece seyretmeyemi geliyorlar dışarı çıkıyorun arabadan ilerliyemiyonuz bu ne acaba nankörlük diz bou

Toplam 0 Beğeni

vatan 2 yıl önce

Yüzlerinden akiyor ......TÜRK............olmadiklari Adları türk ama kendileri türk olmayıp CHPkk li olan temizlik yapılmaya başlanacağı zamana kadar klavye delikanlıligi ve maaşlı trolluk yapan toprağı bol olasisilar gene dolmuş buraya .az kaldı sıra size geliyor

Toplam 0 Beğeni

Malesef... 2 yıl önce

Bir de çuvalla para verip rezil olma durumu var. Toz mahlebin gerçek mahlep olmama yada başka tozlar karıştırılarak miktarı artırılmış olma ihtimalini de var ülkemizde.

Toplam 0 Beğeni

sıla 3 yıl önce

İnsan bir yorum yapar

Toplam 11 beğeni

Alper 3 yıl önce

İnsan - Bir yorum... Yaptı.

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun