İnfluenza belirtileri koronayla karıştırılıyor! İnfluenza hastalığının belirtileri nelerdir?

Grip virüsü olan influenza birden ortaya çıkar. Ateşlenme ve solunum rahatsızlıkları ile beraber devam eder. Ancak solunum yolu hastalığı olan İnfluenza belirtileri ile koronavirüs karıştırılıyor. Tedavi sürecini olumsuz etkileyen bu belirtilere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Son günlerde koronavirüsten daha çok görülmeye başlandı. İnfluenza hastalığının belirtileri nelerdir?

Dünyada 500 bin insanın ölümüne neden olan influenza virüsü gribin en tehlikelisidir. Yaşamı tehdit eden ve bulaşma ihtimali olan influenza virüsü, solunum yollarına yerleşerek burada ürer. Diğer soğuk algınlığı hastalıklarına göre daha sert geçer. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin ise bu virüsten kurtulma olasılığı oldukça düşüktür. Hava yolu ile bulaşma ihtimali olan influenza virüsü kulukça döneminden sonra şiddetli belirtilerle aniden ortaya çıkar. 2 haftadan uzun süren bu rahatsızlık, kronik hastalıklara davetiye çıkarır. Ekim aylarında başlayan İnflueza, Nisan aylarına kadar devam eder. Akciğerlere inen virüs bazı kişilerde ağır geçer. Tıpkı koronavirüs gibi görünse de aslında iki hastalık tamamen farklı etkenlere sahiptir. 

Domuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir? Domuz gribinin tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERDomuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir? Domuz gribinin tedavisi var mıdır?

influenza virüsü

influenza virüsü

İNFLUENZA HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Aniden vücut ısısı değişir 
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Boğaz kaşıntısı ve kuru öksürük
  • Göğüs ağrısı
  • Sinüs kanallarının iltihaplanma oranını artırarak burun akıntısı
  • Nöbet geçirme
  • Yorgunluk ve kas ağrıları
  • Karın ağrısında bağlı kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. 

İNFLUENZA HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Belirtiler kendini gösterir göstermez bir uzmana başvurulmalıdır. Aksi halde virüs bağışıklığa sıçradığında tedavi zorlaşır. Dinleme ve ilaç tedavisi öneren uzman doktor virüsün tamamen vücuttan atılması için ilaç tedavisini belirtiler azalmasına rağmen devam etmeyi önerir. Ayrıca vücuttan atılması için antioksidan içeren meyve ve sebze tüketiminin artırılması lazım. Sürekli ateşlenmeyi düşürmek içinde bol bol sıvı tüketilmelidir. Hastanın sürekli yatak ve giydiklerini değiştirmeli. Antibiyotikler bu virüse karşı etkili değillerdir. Bu yüzden uzman kontrolünde ilaç kullanılmalıdır.

influenza virüsü korunma yolları

influenza virüsü korunma yolları

İNFLUENZA VİRÜSÜNDEN KORUNMANIN YOLLARI

- Toplum ortamlarda uzun süre kalınmamalı

- Başkalarına ait eşyalar kullanılmamalı

- Mevsim geçişlerinde artan virüs sayısına bağlı maske takılmalı

- Sürekli eller yıkanmalı

- Hasta olan kişilerin yanında sürekli limonlu ılık su tüketilmeli

- Ortamlar sürekli havalandırılmalıdır. 

BİR YORUM YAPIN 0