İsotun faydaları nelerdir? İsot nasıl tüketilir? İsotu yoğurtla beraber yerseniz...

Doğu da en çok tüketilen besinlerden biri olan isot insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. İsot yemeklere tat vermenin yanı sıra hastalıklara şifa için de tüketilir. Özellikle yoğurt ile beraber tüketilmesi tavsiye edilen isot, sindirim sistemini düzenler. İçerdiği alkaloit maddesi sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kanser riskini azaltır. İsotun faydaları nelerdir? İsotu yoğurtla beraber yerseniz...

İlkbaharda ekilmeye başlanan biber, yaz aylarına doğru kırmızı, mor ve siyah gibi renkler alır. Biber güneşte kızardıkça içeriğindeki acı oranı daha da artar. Toplanılan biberler zeytin yağı ve tuz ile kavrularak kurutulur. Bu yöntem şimdilerde yapılır eski yöntemlerde ise önceden güneşte tamamen kurutulur ve dövülürmüş. Özellikle çiğ köfteler de kullanılan isot aynı zamanda alternatif tıpta doğal ilaç olarak da tüketilir.

  • Şimdilerde her yerde kolayca elde edilebilen isot, bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirimi kolaylaştırır.
     
  • Aynı zamanda kemik gelişimi ve vücuttaki ödemi de atmada oldukça etkilidir. Yapılan bazı araştırmalarda gece körlüğü ve kansere iyi geldiği ortaya çıkarılmıştır.
     
  • İçeriğinde demir, magnezyum, fosfor, potasyum minerallerinin yanı sıra A, K ve C vitaminleri barındırır. 

Sahte isot nasıl anlaşılır? Sahte isotu anlamanın püf noktaları İsottaki hileye dikkat!İLİŞKİLİ HABERSahte isot nasıl anlaşılır? Sahte isotu anlamanın püf noktaları İsottaki hileye dikkat!

isotun faydaları nelerdir

isotun faydaları nelerdir

İSOTUN FAYDALARI NELERDİR? 

  • Bilinen en güçlü faydası metabolizmayı hızlandırır. Bu yüzden kilo vermek isteyenler için vazgeçilmez bir besindir. Ancak tüketilmeden önce bir uzmana danışılması gerek çünkü mide asidini olumsuz etkileyerek ülser ve reflüyü tetikleyebilir. 
     
  • Yapılan araştırmalara acı olmasına rağmen isotun güçlü antioksidan ve antibakteriyel olmasından dolayı kanser hastalıklarını engellediği ortaya çıkarılmıştır.
     
  • Aşırı tüketilmediğinde gelişim çağı ve hamilelik dönemlerinde de tüketilmesi tavsiye edilir. Kemik gelişiminde fayda sağlan isot, ürik asitin çoğalmasını engeller. Bu sayede kas ve kemiklerde ödem toplanmasını önler.
     
  • İsot kandaki şeker oranını dengeleyerek yükselmesini ya da düşmesini engeller. Bu yüzden şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebilir.       
                    
  • Antioksidan özelliği sayesinde damarları temizleyerek sertleşmesini ve tıkanmasını önler. Bu sayede kalp hastalığının yaşanmasını engeller.

Yoğurdun faydaları nelerdir? Ev yoğurdu ne işe yarar? Aç karna yoğurt suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERYoğurdun faydaları nelerdir? Ev yoğurdu ne işe yarar? Aç karna yoğurt suyu içerseniz...

isot ve yoğurt karışımı

isot ve yoğurt karışımı

İSOTU YOĞURTLA BERABER YERSENİZ NE OLUR?

  1. Yoğurt eski çağlardan beri hastalıklara karşı kullanılan en etkili besindir. İnsan sağlığına birçok faydası olan isot ile beraber tüketildiğinde etkisi daha fazla artar. Her ne kadar isot acılı olsa da yoğurt ile karıştırıldığında acı oranı düşer. Tüketilen bu karışım özellikle yemek borusu kanserini engeller. Ancak üst üste tüketilmesi önerilmez.
     
  2. Her ikisinin de içerisinde C ve B 12 vitamini bulunmaktadır. Bu sayede karışım güçlü bir antioksidan olur. Vücuttaki tüm bakteri ve enfeksiyonlu hücreleri idrar ya da dışkı yolu ile atar. 
     
  3. İsotun içeriğindeki acı ürik asidi temizlerken yoğurt ise kemiklere kalsiyum desteği verir. Bu sayede ileri yaşlarda yaşanabilecek olan kemik erimesi ya da diğer kemik hastalıklarını önlenir.
     
  4. Bu karışım mide asidini de olumsuz etkilemediğinden kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca vücutta biriken ödemleri atarak yağ tutmasını önler. Bölgesel zayıflamak isteyenler içinde ideal bir karışımdır.

BİR YORUM YAPIN 3

emin 2 yıl önce

İsot'un Doğu Anadolu ile ne alakası var. İsot Şanlıurfa'nın tescilli ürünüdür ve bu şehrimizde Güneydoğu Anadolu ilidir.

Toplam 2 beğeni

Musam 2 yıl önce

Yoğurt lükse giriyor zengin işi. Süt ve süt ürünleri zengin yiyeceği.

Toplam 2 beğeni

Mehmet 2 yıl önce

Sabahtan akşama kadar harcadığın internet yerine süt yoğurt peynir al

Toplam 0 Beğeni