Kantaronun faydaları nelerdir? Kantaron yağı ne işe yarar? Sarı kantaron çayı nasıl yapılır?

Kantaron bitkisi alternatif tıbbın vazgeçilmezleri arasında yerini alır. Hemen hemen her yerde bulunan kantaron hakkında merak edilenleri sizle için araştırdık. Genellikle yağı çıkartılıp kullanılan kantaron aynı zamanda kurutularak çayı da yapılır. Peki kantaron çiçeğinin faydaları nelerdir? Kantaron yağı ne işe yarar? Sarı kantaron çayı nasıl yapılır? Kantaronun herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Koyun kıran, mayasıl otu ve kılıç otu olarak da bilinen kantaron çiçeği Avrupa ülkelerinde yaygın olarak bulunur. İçerdiği sakinleştirici maddeler sayesinde Avrupa'da uzun yıllar ruhsal hastalıkların tedavisinde kullanıldı. Köklü bir tarihi olan kantaron bitkisi toplanarak zeytin yağına batırılırdı. Güneş ışığında bekletildikten bu karışım sonrası sarı renkte olan zeytin yağı çiçeğin salgıladığı yağ ile beraber koyu kırmızı bir renk alır. Bunun yanı sıra çiçekler güneşte kurutularak kaynatılıp çay olarak da tüketilir. Yatalak hastaların vücutlarında oluşan yaraları iyileştirmede kullanılan yağı, cildin kendini yenilemesinde destek sağlayan güçlü bir yağdır. Elde edilen yağdan daha sonraki yıllarda krem de elde dilerek savaş sırasında yaralanmalarda, egzama, böcek ısırıkları, cilt tahrişini azaltma gibi sağlık sorunlarında da kullanılırdı. Şimdi ise hem kozmetik hem de ilaç sanayisinde ham madde olarak yerini alır. Flavonoid madde içeren kantaron bitkisi güçlü bir antioksidandır. Eski çağlardan beri kantaron yağı hakkında "bin bir derde derman oluyor" deniyor.

kantaron çiçeğinin faydaları

kantaron çiçeğinin faydaları

SARI KANTARON ÇAYI NASIL YAPILIR?

ABD'de yaygın olarak satılan sarı kantaron çiçeği kurutulup çay olarak tüketilir. Yapılan araştırmalarda çiçeğin güçlü bir sakinleştirici özelliğinin olduğu tespit edilmiştir. Bu sayede metropol hayatta yoğun iş temposundan dolayı sık sık stres ve yorgunluk yaşayan kişiler için doğal sakinleştirici olur. Uzmanların özellikle uykusuzluk çekenler için önerdiği kantaron çayı aynı zamanda idrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttaki bakteri ve mikropların kolayca atılmasını sağlar. Bir çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron çiçeğini kaynatılmış bir bardak suya ekleyip 5 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzüp tüketin. Çay taze yapılıp tüketilmesi gerekir. Ayrıca boğaz iltihaplanması ve göğüs ağrıları için içerisine bal ekleyip tüketilebilir. 

sarı kantaron çayı yapıldığında kaynatılmaz. Kaynatıldığında içeriğindeki bazı zehirli maddeler hareketlenir. Bu yüzden kaynamış suya ilave edilerek demlenir.

sarı kantaron çayı yapıldığında kaynatılmaz. Kaynatıldığında içeriğindeki bazı zehirli maddeler hareketlenir. Bu yüzden kaynamış suya ilave edilerek demlenir.

KANTARON ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

- Yapılan araştırmalarda kantaron çiçeği çayının konsantre gücünü artırdığı tespit edilmiştir. Ayrıca çocukluk çağında kullanılan bu çayın kavrama olasılığını artırarak hafızaya iyi geldiği biliniyor.

- Kronik uyku problemlerinin tedavisinde kullanıldığında ise, kişinin melatonin hormonunu artırarak rahat bir uyku çekmesini sağladığı tespit edilmiştir. 

kantaron yağı ne işe yarar

kantaron yağı ne işe yarar

- Anti enflamatuvar etkisi sayesinde cilt hastalıklarının bir çoğunda doğal ilaç olarak kullanılır. Kırışıklığı önleyerek cildin daha diri görünmesini sağlar. Dermis tabakasındaki melanin kaybı ile birlikte giden ve kısmi renk bozukluklarını giderir. Vitiligonun tedavisinde doğal ilaç olarak önerilir. 

- Romatizma hastalıklarından oluşan ağrıları dindirmede krem olarak ağrının olduğu bölgeye sürülerek yatıştırılmasını destekler. Ayrıca yağ olarak da sürülebilir. Sürüldükten sonra ılık bir havlu ile bölge yarım saat dinlendirildiğinde etkisini daha hızlı gösterir.

kantaron yağı

kantaron yağı

- Güçlü bir antioksidan olduğundan vücutta ödem birikmesini önler. Özellikle gut hastalığında etkilidir.

- Bazı anti enflamatuvar içerikli bitkiler mide asidinin dengesi ile oynadığından ülsere neden olur. Ancak kantaron mide duvarını ve asidini korur. Bu etkiye neden olmaz. 

- Vücudun hem iç hem dışında bulunan zararlı tüm bakteri ve parazitleri temizleyerek iltihaplanmaları engeller. 

kantaron yağı ne işe yarar

kantaron yağı ne işe yarar

KANTARON YAĞI NE İŞE YARAR?

- Ciltteki rengin dengesini korur.

- Uykuyu düzenler.

- Haşere ısırıklarını giderir.

- Hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelir.

- Gut ve romatizmal hastalıklara zemin hazırlayan durumları ortadan kaldırır. 

- Şiddetli kanamaları durdurarak özellikle yaralanmaları iyileştirir.

- Antimikrobiyal etkisi sayesinde bakteri ve virüsleri öldürür. 

- Güneş yanıkları için doğal ilaçtır.

kantaronun yan etkileri

kantaronun yan etkileri

KANTARONUN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Fazla kullanıldığında saç dökülmesine neden olabilir. Ayrıca içerdiği "tyramine" maddesi kanın basıncı ile oynar ve yüksek tansiyona yol açar. Açık tenli kişilerde ışığa karşı duyarlılık oluşturur. Uzmanlara göre hamilelerin kullanmaması gereken bir bitkidir. Kronik ilaç kullanan kişilerin kantarona başlamadan uzmanlarına danışmasında fayda var. Aşırısı sindirimi hızlandırarak ishale ve saç dökülmesine neden olabilir. 

Evde taş ekmeği nasıl yapılır? Taş ekmeği içi gerekli malzemeler neler?

İLİŞKİLİ HABER

Evde taş ekmeği nasıl yapılır? Taş ekmeği içi gerekli malzemeler neler?
Bebek muhallebisine kaçıncı ayda başlanır? Sade irmikli bebek muhallebisi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebek muhallebisine kaçıncı ayda başlanır? Sade irmikli bebek muhallebisi tarifi

BİR YORUM YAPIN 19

Gozel 3 yıl önce

Ben uyku,anksiyete icin istedim icem.antidepressantlarla icilmezmis teessuf ((

gülbahar 3 yıl önce

merhaba size yardımcı olmak adına yazıyorum. anksiyete pnik atak vb sornlarınız için psikolog izzet güllü nün videolarını izleyin. antidepresanı bırakırsınız. lütfen izleyin

Gozel 3 yıl önce

Ben de almistim demleyib icem.antidepressantlarla birge icilmezmis cok teessuf ederim (( uyku,anksiyete icin icmek istiyordum ((-

Sevda 3 yıl önce

Yargı öze çok faydalı birer damla sabah akşam damlatın harika

Toplam 1 beğeni

Fatma 3 yıl önce

Sarı kantoron defalarca denenmesine ragmen tecrubeyle sabit olarak diyorum insanın uykusunu getirmekten baska hicbir faydası yoktur

Etuba 3 yıl önce

Benim yanık izimi geçirdi

Betul 3 yıl önce

Ne rahatsızlığı için kullanmistiniz acaba ve düzenli kullanmaya ragmenmi faydası yok?

AkıncıBeyi 4 yıl önce

En önemli özelliği Akciğerleri yenilemesidir. 250 gram sarı kantaronu 4 litre su ile kaynatın. 2 litreye düşünce ocaktan alın ve süzün. 1 gece balkonda ay ışığında bekletin. Sonra buzdolabına koyun ve her sabah yarım çay bardağı aç karnına ( yemekten yarım - 1 saat önce ) 21 gün boyunca için. Allah'ın izni ile Akciğerleriniz tertemiz olur yenilenir. ( Muhterem bir zat dan alınmış uygulanmış ve başarısı kanıtlanmış bir tariftir ) Şafi olan Allah'tır.

Toplam 46 beğeni

Şerife Ulusu 2 yıl önce

Ay ışığı yoksa ne uapabiliriz?

Toplam 0 Beğeni

K.s 3 yıl önce

Ben yaptım, kahverengi bir renk alıyor tadı da kötü degil. 1 Haftadır içiyorum, insAllah faydasını görürüm.

Toplam 1 Beğeni

Niyazi 3 yıl önce

Cam kavonaza koyup kapağı açık ı kapalı ı tutacaz

Toplam 0 Beğeni

Derya 3 yıl önce

Tadı acimi oluyor rengi köyümü yaptım ama baya aci ve kotu kahve gibi normalmi yanlış birşey yapmış olmiyim kantaron otu aldım buğday tanesi gibiydi onunla yaptım ama emin olamiyorum sizin yaptığınız renk ve tad olarak nasıldı acaba

Toplam 0 Beğeni

Nu nu 3 yıl önce

Ben biryerde okudum kaynatılır sa zehirli maddesi ortaya cikar ve zararli olur diyor

Toplam 1 Beğeni

Nilgün 3 yıl önce

Şu anda bu kürü yapıyorum. 5 yaşındaki kızım 13 yaşındaki oğlum ve 43 yaşındaki ben içiyoruz gayet güzel öyle çok uyku da getirmiyor. SÜLEYMAN HİLMİ HOCAMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN. ONUN TARİFİDİR. RAHMETLER İÇİNDE YATSIN

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun