Tam bir protein deposu: Matsutake mantarı nedir? Matsutake mantarının faydaları nelerdir?

Protein açısından doğada en zengin besinlerden biri olan mantarın birçok çeşidi bulunur. Bunlardan biri de matsutake mantarıdır. Çam mantarı olarak da bilinen bu mantar oldukça pahalıdır. Çam ağaçlarının dibinde yetişen bu mantar yurt dışına da ihraç ediliyor. Peki Matsutake mantarı nedir? Haberin detayında Matsutake mantarının faydalar ve nasıl tüketileceğine dair her şey bulunuyor.

Kırmızı çam ağaçlarının diplerinde nadiren bulunan matsutake mantarı Japonya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetidir. Yüksek oranda protein içeren matsutake mantarı, trüf mantarından sonra dünya da en pahalı satılan mantar türüdür. Ülkemizde bol miktarda bulunan Sedir ormanlarının içinden toplanan matsutake mantarları Japonya'ya ihraç ediliyor. En kalitelisi Antalya da bulunan matsutake mantarına aynı zamanda çam mantarı da denir. Çam ağaçlarından dolayı aromatik bir kokuya sahip olan matsutake mantarı, Japonya geleneksellerinde krallar ve saray tarafından tüketilirdi. Uzun ömrün sırrı olarak bilinir.

Japon araştırmacıları mantarı Tricholoma matsutake olarak kullanılır. Japon bilim insanlarının araştırmalarına konu olan matsutake mantarı, hücreleri yenilemede oldukça etkilidir. Bu yüzden kanser tedavisinde etkili olabileceği düşünülüyor. Tıpkı diğer mantar türleri gibi sotesi ya da kızartması yapılır. Ayrıca mangalda da pişirilebilir. Yağmurların artmasıyla yeniden beliren matsutake mantarı Japonya'daki alıcılarıyla buluştu. 3 adet mantar 70 gram ediyor ve yaklaşık 65 bin liraya satışa sunuldu.

En pahalı mantar olan: Dolaman mantarının faydaları nelerdir? Dolaman mantarı nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABEREn pahalı mantar olan: Dolaman mantarının faydaları nelerdir? Dolaman mantarı nasıl tüketilir?

matsutake mantarının görüntüsü

matsutake mantarının görüntüsü

MATSUTAKE MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Yüksek oranda protein içeren matsutake mantarı bağışıklık sistemini güçlendirir. Et tüketemeyenler için güçlü bir kaynak olan matsutake vücudun direncini artırır. Virüs ve bakterilere karşı vücudu koruyan matsutake mantarı uzmanlar tarafından tüketilesi tavsiye edilen besinlerin ilk sırasında gelir.

- İçeriğinde yüksek miktarda B vitamini bulunan matsutake mantarı kan yapıcı hücrelerin sayısını artırarak kansızlığı önler. Kronik yorgunluk ya da saç dökülmesi gibi sağlık sorunlarının da yaşanmasını engeller. 

  • Düşük miktarda kalori ve yağ içeren matsutake mantarı, diyet listelerinde de eklenebilir. Günde bir öğün bile tüketildiğinde gerekli vitamin ve minerali sağlar. Bunun yanı sıra hızla kilo vermeye yardımcı olur. 

Aslan yelesi mantarın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERAslan yelesi mantarın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

- Sinir hücrelerini yenileyen matsutake mantarı, beynin konsantre gücünü artırır. Özellikle çocuklardaki dikkat dağınıklığını engeller. Zihni güçlendirir. Matsutake sinir hücrelerini güçlendirdiğinden  psikolojik rahatsızlıklarını da önüne geçer.

  • Cilt hücreleri içinde fayda sağlayan matsutake mantarı gençleştirdiği mucizesine inanılır. Özellikle dermis tabakasını yenileyen matsutake mantarı, sivilce ve akne gibi sorunların ortaya çıkmasını engeller. 

- Kemik ve kas sistemini güçlendiren matsutake mantarı, gelişimlerine de katkı sağlar. Ayrıca matsutake mantarı, romatizmal hastalıkların yaşanmasının önüne geçer. 

Ekinezyanın faydaları nelerdir? Ekinezya çayı nasıl yapılır? Ekinezya yağı ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Ekinezyanın faydaları nelerdir? Ekinezya çayı nasıl yapılır? Ekinezya yağı ne işe yarar?

BİR YORUM YAPIN 0