Plastik kullanımına son verin!

Doğada yok olması için bin yıla ihtiyacı olan plastiklerden kurtulabilir miyiz? İşte cevabı...

Hem çevre hem de kendi sağlığımız için zararlı olduğunu bildiğimiz halde kullandığımız plastikler için alternatif neler kullanabiliriz? Doğada çözünmesi bin yılı bulabilen plastik ürünleri hayatınızdan çıkarmayı hiç düşündünüz mü?

Doğal ve pratik yollarla plastikleri hayatınızdan çıkarmanız mümkün. İşte daha çevreci bir hayat sürmeniz için en pratik yollar...

Tekstil malzemeleri kullanın

Sentetik kumaşlar yerine pamuk ve keten tercih etmeye çalışın. Alışverişe giderken yanınızda bez torbalar bulundurun. Marketten verilen plastik poşetleri kullanmak zorunda kalmayın. Bambu, rayon, modal ve tencel gibi çevreye zarar vermeyen sentetik kumaşları da kullanabilirsiniz.

Ev yapımı bakım ürünü kullanın

Kullandığınız birçok kozmetik ürünleri plastik ambalajlar içinde satılıyor. Bakım ürünlerinizi kendiniz yaparak doğal çözümler üretebilirsiniz. Peeling yerine kahve, nemlendirici yerine jojobo yağı ya da yüz temizleme jeli yerine Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

Meyve sebzeleri bez torbalar içinde saklayın. Bunlar için plastik kaplara ihtiyacınız yok. Sebze ve meyvelerinizi beze sarıp buzdolabınızın en serin yerine yerleştirin. Böylece raf ömrünü uzatmış olacaksınız.

Kağıt peçete yerine kumaş peçete kullanın

Elinizi silerken ya da temizlik yaparken kağıt peçeteler yerine kumaş peçeteler tercih edin. Kumaş peçeteleri yıkayıp tekrar kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0