Kronik uykusuzluk çekenlere özel kafe açıldı!

Hamak, yer yatağı, salıncak… Üstelik isteyene aromatik kokular yada kısık sesli ninniler eşliğinde. Her türlü uyku sevenin rahat edebileceği ‘uyku kafe’ Hong Kong’da açıldı.

Hong Kong’ta açılan uyku kafedünyada bir ilk. Ama Hong Kong’ta benzerleri çoğalıyor. 

Kafenin içerisinde su yatağından, hamağa özel süitten yer yatağına kadar çeşitli dinlenme alanları bulunuyor. Tek kuralı sessizlik olan kafeye, halk ciddi rağbet gösteriyor.

Kafede ‘uyku moduna’ girebilmek isteyenlere özel pijama ve yatak terliği de sunulan hizmetler arasında. İnsanlar bu kafede dinlenmek ya da uyumak için saatine 6 dolar veriyor. 

Kafenin daimi müşterilerinden birisi ‘Günün yorgunluğunu atmak için gittiğim kafeler genelde çok gürültülü oluyor ve dinlenmek bir kenara daha çok yoruluyordum. Ve bu mekanlar çok konforsuz. Oturduğunuz sandalyeler, masalar rahatsız. Bu yüzden farklı bir mekan bulmak istedim. Burayla ilk karşılaştığımda ise hem şaşırdım hem sevindim.’

Kafenin çıkış noktası olan uykusuzluk Hong Kong’ta ciddi bir problem. Her üç kişiden birisi kronik uykusuzluk problemi çekiyor.

Kafenin kurucuların ve çalışanı olan Lee Kın Heı, uykusuzluk probleminin insanların kendisini ‘çalışmaya adamış’ olmalarından kaynaklandığını söylüyor. Şehirde insanların dinlenmeyi umursamadıklarını vurgulayan Kın Heı, ‘ Bu yüzden burayı açtık. İnsanların burayı görüp dinlenmeleri gerektiğini hatırlamalarını istedik.

Hong Kong’ta insanlar haftada ortalama 50 saatten fazla çalışıyor. Büyük şehirlerde ise bu oran daha da artıyor. Artan çalışma saatleriyle beraber ‘uyku’ sektörü de büyümekte. 

Artık insanlar evlerine gitmek yerine uyku kafelere gidiyor. Uyumaya gelenlerin yanı sıra sessizliği huzur verici bulduğu için gelen müşterilerde mevcut.

yasemin.com

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0