Kaynanayla gezmeyi dünyada kimse istemiyor!

Bir seyahat sitesinin yeni araştırmasına göre 2017’de eşli seyahati Avrupa’da en çok Türkler tercih edecek.

Seyahat Araştırması katılımcılara ilk bölümde “En çok kiminle seyahat etmeyi tercih ediyorsunuz” sorusu yöneltildi.

Yaş, cinsiyet ve ülke karşılaştırmaları da içeren araştırmanın en ilginç sonuçları şöyle:

AVRUPA'DA LİDER, DÜNYADA İKİNCİSİYİZ

Listenin başında yüzde 78’le eş ya da nişanlısıyla seyahat edenler yer alıyor. Bu orana göre Türkler, Avrupa’da eşleriyle gezmeyi en çok seven turist grubu konumunda.

Dünya geneline bakıldığında ise Çinliler’in ardından Türkler ikinci sırada.

Üçüncü sırada yüzde 76’yle İspanyollar yer alıyor, eş ya da nişanlısıyla seyahati en az tercih eden ülke yüzde 56’yle Finlandiya

ÇOCUKLAR VE ARKADAŞLAR EŞİT ORANDA TERCİH EDİLİYOR

Listenin ikinci sırasında yüzde 51’lik oranla iki farklı tercih yer alıyor; çocuklarla seyahat ve arkadaşlarla seyahat.

Türkiye’de çocuklarla birlikte tatile çıkmayı en çok seven grup olan 36-55 yaş grubuyken, arkadaşlarla seyahati en çok 18-22 yaş grubundakiler tercih ediyor. Arkadaşlarla seyahati en çok seven ülkeler arasındaysa Romanya ve Norveç’in ardından dünya üçüncüsüyüz.

EBEVEYNLE SEYAHAT KADINLAR ARASINDA DAHA YAYGIN

Listenin üçüncü sırasında ebeveynlerle seyahat yüzde 35’lik oranla yer alıyor. Bu tatil seçeneği en çok tercih edenler 18-22 yaş arasındaki gençler. Kadınlar özelinde incelendiğinde, ebeveynlerle seyahat oranının yüzde 38’e kadar çıkıyor. Türkiye bu alanda da Çin’in ardından dünya ikincisi konumunda.

AKRABALARIYLA GEZMEYİ EN ÇOK BREZİLYALILAR TERCİH EDİYOR

Kardeş, hala, amca, dayı gibi diğer aile üyeleriyle seyahati seçenler, yüzde 19’la dördüncü sırada yer almakta. Kadınlar arasında bu tatil türü daha popüler. Bunun dışında 23-35 yaş grubundakiler de aile üyeleriyle seyahati daha çok tercih ediyor. Yakın akrabalarla seyahati en çok sevenler ise yüzde 25’lik oranla Brezilyalılar.

KAYNANAYLA GEZMEYİ DÜNYADA KİMSE SEVMİYOR

Beşinci ve son sırayı ise yüzde 5’lik oranla yalnız gezmek ve kaynana-kayınpederle gezmek seçenekleri paylaşıyor. Eşinizin ailesiyle seyahat etmek konusuna göre oranlar, yaş grupları, cinsiyetler ya da ülkeler arasında büyük farklılık yok. Özetle dünyada hiçbir ülkenin vatandaşları, kaynanasıyla ya da kayınpederiyle seyahate çıkmak istemiyor!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0