Zor sorularla inatlaşmayın!

Nurcan Eğribaş, 12 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan YGS sınavı hakkında adaylara bazı tavsiyeler verdi.

Üniversiteyi kazanabilmek için öğrencilerin 12 Mart Pazar günü gireceği YGS'ye çok az kaldı. Sınav hakkında bazı tüyolar veren Nurcan Eğribaş, “Öğrenciler sınava ilk önce bölüm derslerinden başlamalılar. Bölüme ait sorular kendilerine daha fazla puan getireceği için son zamanlara bırakılıp riske atılmamalı.” dedi. 

SORULARA İNAT ETMEYİN

Kolay olmayan sorularla inatlaşmanın bir faydasının olmayacağına değinen Eğribaş, “Sınavda zorluk çektiğiniz sorularla inatlaşmayın, çözemediğiniz soruya işaret koyup sınavınız bittikten sonra zamanınız kalırsa tekrar geri dönün. Öğrenciler genelde Türkçe paragraf sorularında vakit öldürüyor. Öğrenciler paragraf sorularını çözerken dikkatlerinin dağılmamaları ve soruyu daha iyi çözmeleri için bazı kavramların altını çizerek çözmeli. Çünkü bu sorularda en fazla hata, sorunun yanlış anlaşılmasından kaynaklanır” dedi. 

‘’KENDİ KENDİNİZE KONUŞUN''

Yapılan çalışmalar, sınav zamanı gelmeden uygulanan rahatlama egzersizlerinin önemli ölçüde kaygıyı azalttığını gösteriyor. Sınava gireceğiniz hafta nefes alma, kendi kendine konuşma ve gevşeme hareketleri ile kaygınızı azaltabilirsiniz. ‘Ucunda ölüm yok’, ‘En iyisi ben olacağım diye bir şart yok’ ve ‘Ben kendime inanıyorum, çalıştım ve başaracağım’ gibi rahatlatıcı ifadeler kullanmalısınız.

BİR YORUM YAPIN 1

Bahar 7 yıl önce

Çok teşekkürler çok iyi geldi gerçekten iyiyim su anda ne yapmam gerektiğini bilmem gerekiyordu ama öğrendimmmm