Bu tasarımlar geometri meraklılarını etkileyecek

Yael Sonia, takı tasarımlarına çocuksu bir merakla yaklaşıyor.

Vogue'da yer alan bir habere göre, tasarımYael Sonia, takılara yeni bir soluk getirdi. Tasarımlarındaki esin kaynağının küçüklükten geldiğini belirten Sonia, yeni tasarımlarıyla tatlı bir unicorn oluşturmak istediğini söylüyor.

Yael Sonia, eskiden oyuncak bebeklerini küçük bir kız olarak görmediğini, onların yeterince gerçek görünmediğini ifade ediyor. Sonia, o zamanlar ilgisinin kutunun içindeki oyuncaklarının yapı taşlarının ya da yığın tuğlalar gibi gözüken nadir bir görünüm kazandıran parçaların kendisine ilham verdiğini belirtiyor. 

Sonia yeni koleksiyonu, beyaz altın ve siyahi mürekkep renginde Tahiti incilerinden yapılmış abaküs tarzı kolyeler, sitrin ve altından dövülmüş sallanan sarkıt kolyeler, mermer görünümlü ametisler, akuamarinler ve rubellite taşlarından oluşuyor. 

Yael Sonia New York, Brezilya ve Paris'te gemologist (taş ve mücevver uzmanı) bir anne ile birlikte büyüdü. Bu nedenle doğal olarak ışıltılı taşlarla erken tanıştı. 

Sonia, "Annem gezilerinden ışıltılı taşlarla geri gelirdi ve bana oynamak için küçük bir kutu verirdi" diyor. Sonia'nın renkli mücevherlerle yaptığı çekicilik, takı yapmaya başlamasından bu yana geçen 20 yılda derinleşti.

Sonia'nın São Paulo stüdyosunda kesilmiş taşların inceliklerini düşünerek saatlerce oturduğu biliniyor. Bununla birlikte, yeni koleksiyonunda çoğu kez onu heyecanlandıran doğanın vahşi fırtınaları var.

Sonia, değerli madalyonlarını belki de eserlerinin en büyüleyici yönü olan harekete geçirerek uyguluyor.

Yeşil turmalin yüzükleri ve askılı kuvars küpeleri yerçekimine meydan okuyuyor gibi görünüyor. Sonia'nın bu farklı tasarımları takı fanatiklerini ve geometri meraklılarını etkileyecek gibi gözüküyor.

yasemin.com

 

BİR YORUM YAPIN 0