Kadın mesaide, erkek sahurda alışveriş yapıyor

Ramazan dolayısıyla sanal mağaza ziyaretleri yüzde 30 artarken, kadınlar online alışveriş için mesai saatlerini, erkekler ise sahuru tercih ediyor.

Ramazan ayındaki onlinealışveriş alışkanlıkları analizine göre, en çok alışveriş yapılan saat dilimi mesai saatlerinde. Online alışveriş yoğunluğu, 12:00-17:00 saatleri arasında normal dönemlerin 2-3 katına kadar çıkarken, bu saatlerdeki müşterilerin yüzde 65’ini kadınlar oluşturuyor.

Mesai saatlerindeki alışverişlerin ortalama sepet değeri 160 lira olurken, kahve-çay türleri, sıvı yağ, tuz-şeker-baharat, gurme ürünleri, çamaşır, temizlik ve bulaşık deterjanları, bebek bezi, giyim, kozmetik ürünler ve çocuk maması ile küçük ev aletleri satışında ciddi yükselmeler yaşanıyor.

Ramazan ayında gece 23:00-03:00 saatleri arasında yapılan satışlarda da dikkat çekici artış yaşanıyor. Sahura denk gelen bu saatlerde alışveriş yapanların dörtte üçünü erkekler oluşturuyor.

Erkek tüketiciler 190 lira ortalama değere sahip alışveriş sepetlerini telefon kılıfı, kol saati, ayakkabı, giyim, cep telefonu, kozmetik ve market ürünleriyle dolduruyor.

BİR YORUM YAPIN 0