"Ben de kızımın çiçek vermesini isterim"

Kendisininde yarı engelli olmasına rağmen yüzde 99 zihinsel engelli olan kızlarının ihtiyaçlarını yerine getiren vefalı baba, görenlerin takdirini kazandı.

Kırklareli'nde ikamet eden Kemal ve Fatma Kuzu çiftinin iki engelli kızları var. Güner ve Gündem isimlerini koydukları kızları ile kendi engeline aldırmayan babanın kızlarıyla verdiği hayata tutunma çabası herkesin takdirini kazandı.

Hayatını kızlarına göre şekillendiren işçi emeklisi baba, kızlarının her türlü gereksinimlerini eşiyle beraber karşılamalarına yardımcı oluyor.

Her gün yüzde 99 zihinsel engelli kızı Güner'i evinin merdivenlerinden taşıyarak bindirdiği tekerlekli sandalyesi ile gezdiren fedakar baba, kızlarının günlük taze süt tüketimini karşılamak için de evinin bahçesinde inek besliyor.

"Bende kızımın çiçek vermesini isterim"

Kızının yüzde 99 kendisininde yüzde 50 engelli olduğuna değinen Kuzu, "İki kızım da Allah'ın bana verdiği en güzel hediye. Kimse çocuğunun engelli olmasını istemez. Ben de her baba gibi Babalar Gününde çocuklarımdan bir hediye almak isterim ama bu olanaksız. Ben kızlarımla gurur duyuyorum." dedi.

BİR YORUM YAPIN 0