Devlet hastanelerinde suda doğum uygulaması başladı

Son yıllarda Sağlık Bakanlığı'nın normal doğuma teşvik için gerçekleştirdiği projelerden biri de devlet hastanelerinde suda doğum uygulamasının yer alması. Bu yöntem pilot olarak seçilen 9 ildeki 11 hastenede ücretsiz olarak uygulanmaya başladı.

Sezaryenle yapılan doğumların azalması ve normal doğumların artması için devlet tarafından hayata geçirilen projelere bir yenisi daha eklendi. Seçilen 11 devlet hastanesinde son yıllarda sık tercih edilen bir doğum yöntemi olan suda doğum uygulanmaya başladı.

Mayıs ayından bu yana pilot olarak seçilen hastanelerden biri olan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 11 kadın suda doğum gerçekleştirdi. Jakuzinin içinde doğum yapan kadınlar için hastanede her türlü konfor sağlandı. Bu şekilde doğum yapan kadınlardan biri olan Büşra Ertunç uygulama hakkında şunları söyledi: "Sancılarım artmaya başlayınca, beni jakuziye aldılar. Sancılarım azalmaya başladı. Daha sonra çok kolay bir doğum gerçekleşti. Tabii ki bunun için 4 hafta boyunca gebelik ve bebek gelişimi eğitimi aldık. Magazin programlarında sanatçıların ve ünlülerin suda doğum yaptığı haberlerini izlerken, şimdi devletimiz çok şükür bize bu imkânı ücretsiz sağladı."

 

 

Medyanın en iyileri seçildi

İLİŞKİLİ HABER

Medyanın en iyileri seçildi
Yıldız Tilbe o rekoru kırdı

İLİŞKİLİ HABER

Yıldız Tilbe o rekoru kırdı
Yörük mirasını ilmek ilmek dokuyor!

İLİŞKİLİ HABER

Yörük mirasını ilmek ilmek dokuyor!

BİR YORUM YAPIN 2

Rmhm 5 yıl önce

Ne her seyi ücretsiz yapıyorsun para al ki devlet yasasin güçlü devlet olmanin yolu paradan geçer bu ülkede nankör cok degmez

Toplam 3 beğeni