Emine Erdoğan Kadın Hakları Günü etkinliğine katıldı

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdpoğan Dünya Kadın Hakları'nın 84'üncü yıl dönümünde AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen programa katıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen programda, "Türkiye, mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlanırken, kadınlarımızın yerel yönetimlerde söz sahibi olmasını da güçlü biçimde destekliyoruz. Kadın duyarlılığının, zevkinin yansımasını özellikle şehirlerimizde görmeliyiz." dedi.

Emine Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı bu özel günün, Türkiye için bir milat olduğunu belirterek bugünün, dünyanın bütün coğrafyalarında çatışmaların, savaşların ortasındaki kadınlar için de bir milat olmasını diledi.

AK Parti'nin 5 milyona ulaşan kadın üyesiyle kadınları siyaset dünyasına, toplumsal hayata aktif biçimde dahil eden yegane hareket olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kadın dostu bir parti demiyorum. Çünkü partimizin vizyonu bundan çok ötedir. Erkek ve kadını bir bütünün iki parçası olarak gören bu hareket, kadınları hayatın asli unsuru olarak değerlendirir. Bu süreçte tarihi referanslardan da güç alır. Çünkü biliyoruz ki Türk kadını, dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Bu millet Kurtuluş Savaşı'nı kadın erkek omuz omuza kazanmış bir millettir. Daha da gerilere gidersek, eşi Mekke'nin sayılı tüccarlarından olan bir Peygamber'in takipçisidir."

"İNSANİ DEĞERLERİMİZİ VE BİRİKİMİMİZİ KILIK KIYAFETLE ÖLÇMEYE ÇALIŞTILAR"

Emine Erdoğan, kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemeyeceğine olan inancını dile getirerek şunları söyledi:

"Tüm bunlara rağmen yakın geçmişte kadınlar adına kayıp yıllarımız olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Başörtülü kadınlar toplumsal hayattan uzun süre dışlandılar. Ne yazık ki başörtüsünün karşısına modernlik, çağdaşlık, ilerleme gibi kavramları koyup, insani değerlerimizi ve birikimimizi kılık kıyafetle ölçmeye çalıştılar. Bu ülkede yitik bir nesil yetişti. Bir Ayşegül vardı, edebiyat öğretmeni olmak istiyordu. 'Sen edebiyattan ne anlarsın' denildi. Bir Zeynep vardı, doktor olmak istiyordu. 'Erkek kadavraya bakacak mısın' diye alay edildi. Bir Fatıma vardı, ikna odasında en çok bu ülkede kendisi için bir gelecek olmadığına ikna oldu. Bir uçak bileti aldı ve gurbette kayboldu. Bir Merve vardı, milletin evinden, temsil ettiği herkesle beraber kovuldu. Ayrımcılığın bu en bayağı şekline maruz kalmış kardeşlerimiz için bu dönem belki bir küskünlük dönemi olarak adlandırılabilir. Fakat asla yılgınlık, pes etmişlik dönemi olmadı."

KADEM Başkan Yardımcısı Bayraktar: Aileyi güçlendirmeliyiz

İLİŞKİLİ HABER

KADEM Başkan Yardımcısı Bayraktar: Aileyi güçlendirmeliyiz
Kristen Stewart Türk yemeklerine hayran kaldı

İLİŞKİLİ HABER

Kristen Stewart Türk yemeklerine hayran kaldı
Metin Akpınar: Yolun sonuna geldim

İLİŞKİLİ HABER

Metin Akpınar: Yolun sonuna geldim
İlbilge Hatun ile Ertuğrul Bey karşı karşıya!

İLİŞKİLİ HABER

İlbilge Hatun ile Ertuğrul Bey karşı karşıya!
Mevlana Müzesi ziyaretçi akımına uğruyor!

İLİŞKİLİ HABER

Mevlana Müzesi ziyaretçi akımına uğruyor!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0