Hayrunnisa Mermi kimdir? Musikişinas Hayrunnisa Mermi su ile tedavi yöntemini anlattı

Kündane San'at Mekan'ın sahibi, musikişinas Hayrrunisa Mermi, su ile tedavi yöntemini ve bu tedavinin hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı. Mermi, su ve musuki ile içsel seyahat tedavilerinin gerçekleştiğini söyledi.

Yasemin.com/ÖZEL

Kündane San'at Mekan'ın sahibi, musikişinas Hayrrunisa Mermi, su ile tedavi yöntemini ve ve bu tedavinin hastalıklara olan etkisini, Yasemin.com ekibinden Hüsna Köşger'e anlattı:

'KELİMENİN ASLINA VE ÖZÜNE MUHABBET'

- Musikişinaslık mesleğini bizlere anlatır mısınız?

Kelimenin aslına ve özüne muhabbetinden; musiki kelimesine indiğimde, ölçülü name ve bunu sunup yansıtan, yansıtmaya çalışan bir hal diye ifade edebilirim.

- Bu mesleğe başlama sebebiniz nedir? Ailenizde ilgilenen var mı?

Anne can-ı sultan ve rahmetli babamın hakiki manada çok özel sesleri vardı. Çocukluğum TRT Radyosu ile geçti. Evveliyatında atamızdan dedemizin tambur sevdası olduğunu biliriz. Rahmetli babaannemin de, döneminde aranan ses olarak halkı dinlendirdiğini biliriz.

hayrunnisa mermi

hayrunnisa mermi

- Siz aynı zamanda konservatuvar mezunusunuz? Konsevatuvara başlama süreciniz nasıl gelişti?

Sanata meyilli bir atmosferde sevgi ile büyüdük. Bu da bizi, konservatuvar eğitimine meyil ettirdi. Eğitimim 1992 yılında başladı. Ardından hocalarımızın, tabir-i caizse talebelerini cımbız ile seçer gibi tutmasıyla ben, Türk Klasik Sanat Musikisi’nden tambur enstrümanı ile mezun oldum.

'SU VE MUSUKİ İLE İÇSEL SEYAHAT TEDAVİLERİ'

- Su ile tedavi yöntemini gerçekleştiriyorsunuz? Peki nedir su ile tedavi yöntemi?

Kayseri doğumluyum. Selçuklu şehri. Gevher Nesibe Hatun’un bizlere bıraktığı Daruşşifamız var. Ecdadın bir hediyesi. Asırlar evvelinden yaşanmış ve yaşatılmış. Biz de malumunuz Kayseri’nin çocuğu olunca, eğitimcilerimizin bize bu konudaki aydınlatmalarıyla henüz 13 yaşımızdayken tanık olduk.

hayrunnisa mermi kimdir

hayrunnisa mermi kimdir

O gün bugündür bu konu üzerine ülke içinde ve dışında çalışmalar ve araştırmalarla zenginleştirme yapıyoruz. Su ve musiki ile daha çok içsel seyahat kapsamında tedaviler oluyor. Çünkü kişi, özündeki güzellikle direkt bu seslerin etkileriyle buluşur.

Kanser dahil hastalıkların temeli stres olduğu için, stresi azaltmasıyla beraber tedavi süreci muazzam bir sonuç doğurmuş oluyor.

'BÜTÜN HASTALIKLARIN KÖKENİ STRES'

- Peki bu yöntem ile hangi hastalıkları tedavi ediyorsunuz?

Kırık çıkık dışında ağrı ataklarını muazzam derecede olumlu hale çeviren tedavi yöntemidir. Bugün ağrı kesiciler, çok tehlikeli bir yerde biliyorsunuz. Bütün hastalıkların kökeni stres dediğimiz için; ruhi, psikolojik, migren, kalp spazması, kalp ritm bozuklukları dahil vücutta mevcut olabilecek her türlü hastalık adı altındaki olumsuzluklara olumlu ve tedavi noktasında yapılandırıcı sonuç elde etmiş oluyoruz. Bu bir süreçtir. Tedaviye kimi zaman bir seansta kimi zaman birkaç seansta olumlu sonuç alınmaktadır.

kündane sanat mekan

kündane sanat mekan

- Seans süreciniz nasıl oluyor?

Bizim seansımız en az 15 dakika sürüyor. Toplamı 1-2 saati bulan bir seanstır ama bir süreç vardır. 15 dakika 20 dakika aralıksız fasıl devam ederiz.

Gamze Özçelik'in stili 2019 sonbahar tesettür modasında

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik'in stili 2019 sonbahar tesettür modasında
Tebessüm Kahvesi nedir? Tebessüm Kahvesi nerede? Nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Tebessüm Kahvesi nedir? Tebessüm Kahvesi nerede? Nasıl gidilir?

BİR YORUM YAPIN 0