Karadeniz'de gezilecek yerler hangileridir? Karadeniz de mutlaka görülmesi gereken yerler...

Karadeniz bölgesi Türkiye'nin en yeşil yerlerini içinde barındıran kalabalıktan uzak yemyeşil doğasıyla herkesi büyülüyor. Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini keşfedip her şeyden uzak bir tatil yapmak istiyorsanız bu haber tam size göre. İşte muhteşem manzarasıyla sizi bambaşka yerlere alıp götürecek Karadeniz de mutlaka görülmesi gereken yerler:

Karadeniz, tarihi ve doğa güzellikleriyle Türkiye'nin en yeşil yerlerini içinde barındıran dünyada eşi benzeri görülmemiş nadir yerlerden. Yeşilin bin bir tonunu keşfedebileceğiniz aynı zamanda yöresel lezzetlerini tadına doyamayacağınız Karadeniz'i keşfetmenin tam zamanı. İşte birbirinden güzel Karadeniz'de gezilmesi görülmesi gereken yerler:

UZUNGÖL / TRABZON

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl, yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Dünyanın her yerinden turist ağırlayan gölün muhteşem manzarası eşliğinde yöresel bir kahvaltı yapabilir, sık ormanlarında yürüyüş yapıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca orada bulunan güzel otel ve pansiyonlar da kalabilirsiniz.

SÜMELA MANASTIRI / TRABZON

Maçka ilçesinde bulunan Sümela manastırı dağ yamacında çok yüksek yere yapılmıştır.  Kendine özgü mimarisiyle yerli ve yabancı birçok turist çekmektedir. Sümela manastırının iç ve dış mimarisi, süslemeleri freskleriyle mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

AYDER YAYLASI / RİZE

Ayder yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Çok yüksek bölge de yer alan Ayder yaylası çok serin olmaktadır. Her yıl festivaller düzenlenen yayla binerce ziyaretçi ağırlıyor. Kaplıcaları da bulunan Ayder yaylası mutlak gelip görmeniz gereken yerlerden. 

KARAGÖL / ARTVİN

Dünyanın en güzel göllerinden biri olan Karagöl Karadeniz'in büyüleyici doğasıyla bütünleşmiş muhteşem güzellikte bir yer. 2002 yılında bakanlar kurulu tarafından tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan yerler arsına girdi. Doğada saklı bir cennet olan Karagöl'ü her mevsim ziyaret edebilir rengarenk ağaçlarının muhteşem görüntüsünün de güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

MAVİ GÖL / SODALI GÖL

Her yıl yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği mavi göl, adeta görüntüsüyle insanı büyüleyen saklı bir cennet. Muhteşem gölün fotoğraflarını çekmek isteyenlerin, doğa tutkunlarının sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biridir. Kireç taşlarının suyla karışmasıyla ortaya çıkan turkuaz renginin mükemmel görüntüsüyle büyülüyor.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0