'Kızım gibi kokuyorsun' Amerika'da ödül aldı!

Koronavirüs salgınından sonra kapılarını 1 Temmuz'da açan sinemalara da vizyona giren Kızım gibi kokuyorsun' filmi Amerika'da ödül aldı.

Olgun Özdemir'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin kadrosunda, Clemence Verniau, Çağlar Ertuğrul, Yılşen Özdemir, Şerif Sezer, Esin Civangil, Tolga Güleç, Deniz Arna, Muhammed Cangören ve Fehmi Karaaslan rol alıyor.

Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen film, Los Angeles’ta düzenlenen 14. Method Uluslararası Film Festivali’ne katıldı. Yapım, Stella Adler Akademisi ve Variety dergisinin destekleriyle gerçekleşen etkinlikte 'yabancı dilde en iyi film' ödülüne layık görüldü. Festival jürisinden olumlu eleştiriler alan 'Kızım Gibi Kokuyorsun', Meksikalı yönetmen Alejandro González Iñárritu’nun 'Babel' filmine benzetildi ve "Babel’in Türk kuzeni"olarak nitelendirildi. Filmi izleyenler, Çağlar Ertuğrul’u da ABD’li aktör Jake Gyllenhaal’a benzeterek 'Jake’in ikizi gibi' yorumunu yaptı.

Hatay, Antakya, İskenderun, Samandağ, Antep, Urfa ve Fransa’da çekilen filmin dili, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Kürtçedir. Görüntü Yönetmenliğini Ali Utku’nun yaptığı, müziklerinde Onur Tarçın’ın imzası bulunan film aynı zamanda Fransa ve Belçika’da da vizyona girecek. Aynı zamanda Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde jüri özel ödülünü kazanan "Kızım gibi kokuyorsun"  filmi sinemaseverle buluşuyor.

Film, geçmişlerinde büyük kayıplar yaşayan Beatrice, Hevi ve İbrahim'in Samandağ da bir motelde tanışmalarından sonra yaşanan olayları anlatıyor.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0