Cunda adası nerede ve nasıl gidilir? Cunda adasında gezilecek yerler

Ege bölgesinde bulunan Cunda adası ülkemizin en önemli adaların başında yer almaktadır. Sessiz sakin bir tatil noktası ya da hafta sonu kaçamak yapmak isteyenlerin uğrak rotası olacak Cunda Adası deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için gidilecek cennetten bir köşe. Cunda adasında gezilecek yerleri sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Cunda adası, Ayvalık ile Cunda adasını birbirine bağlayan Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü olma özelliğini taşıyor. Ege Denizi’nde yer alan eski bir Rum kasabası olan ada yöre halkı tarafından Rumca "kokulu ada" Moshinos adıyla da anılmaktadır. Bugünlerde Kurtuluş Savaşı kahramanı olan Yarbay Ali Çetinkaya anısına Alibey Adası denilmektedir. 1920’lerin başında adadaki Rum nüfus, Giritli Müslümanlar ile mübadele edilmiş. Cunda adası Girit mutfağı, deniz kokulu rengarenk sokaklar, caddelere yayılan kızarmış balık kokuları ve huzur veren taş evleriyle çok güzel dinlenebileceğiniz ve huzur bulabileceğiniz mekanlardan biri.

CUNDA ADASI NEREDE BULUNUYOR?

Cunda Adası, Ege Bölgesi’nde bulunan Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinin yakınlarında yer alıyor. Ayvalık’ın çevresindeki 22 adanın içerisinde, evlerin olduğu, yaşam alanı olarak kullanılan tek ada olan Cunda, aynı zamanda ülkemizin Ege Denizi’nde bulundan en büyük 4. adası konumunda yer alıyor. Cunda adasına gitmek için Edremit Balıkesir Havalimanı tercih edebilirsiniz. Havalimanından kalkan otobüslerle Ayvalık tarafına geçebilir oradan da Cunda adasına geçmek için Ayvalık'tan kalkan feribotları kullanabilirsiniz. İstanbul'dan eğer kendi aracınızla gelecekseniz Ayvalık’a ulaştıktan sonra, yaklaşık 8 kilometre daha gidip boğaz köprüsünü kullanarak Cunda’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

CUNDA ADASINDA GEZİLECEK YERLER 

Cunda Adası’nın tarihi sokakları ve taş evleri arasında gezinti yaparken karşınıza çıkacak birbirinden güzel evler ve evlerin önünde bulunan rengarenk çiçekler sizi karşılıyor.

Cunda Adası Taş Evler

Cunda Adası Taş Evler
Cunda Adası Taş Evler
Cunda Adası Taş Evler

Aşıklar tepesi: Dar sokaklardan geçip ulaşabileceğiniz Aşıklar tepesi Cunda adasının en romantik yerlerinden biri.  Aynı zamanda Agios Yannis Kilisesi’nden restore edilerek Sevim ve Necdet Kenti Kitaplığı’na dönüştürülen muhteşem yapıyı gezme fırsatı yakalayabilirsiniz. Gün batımında harika fotoğraflar yakalayabileceğiniz bu tepeye sevdiklerinizle gidebilirsiniz.

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Ayışığı Manastırı: 18. yüzyılda kadar dayandığı düşünülen Ayışığı Manastırı, Cunda Adası’nın dik bir yamacında denize karşı muhteşem görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekiyor. Eskiden müze olarak kullanılan manastır günümüzde bir kültür evine çevrilmiş.

Ayışığı Manastırı

Ayışığı Manastırı

Patriça Koyu: Keşfedilmemiş bir koy olan Patriça koyu plajı kumluk ve sığ bir yerde tertemiz sularda denize girmek isteyenlerin tercih edeceği yerlerden biridir.

Patriça Koyu

Patriça Koyu

Çataltepe plajı: Denize girmek isteyenlerin en çok tercih ettiği plajlardan bir olan plaj çocuklu ailelerin rahatlıkla gidebileceği yerlerden biridir.

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı

Cunda Mocamp: Kamp yapmak isterseniz çok güzel yerlerden biri olan Cunda kamp üç kuyular caddesinde yer almaktadır. Aynı zamanda denize de girebileceğiniz Mocamp'ta keyifli bir zaman geçirmek isteyen ailelerin en çok tercih ettikleri yerlerden biri.

Cunda Mocamp

Cunda Mocamp

Amman nerede ve nasıl gidilir? Amman Ürdün'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Amman nerede ve nasıl gidilir? Amman Ürdün'de gezilecek yerler
Survivor 2020 finalinin yapılcağı Galataport nerede? Galaport İstanbul'un neresinde yer alıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Survivor 2020 finalinin yapılcağı Galataport nerede? Galaport İstanbul'un neresinde yer alıyor?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Basri YAVAŞ 3 yıl önce

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup böylesi paylaşımlar yapanlarin iyi niyetlerinden şüphe duymaya başladım.Zira adadaki rum nüfusun giritli müslümanlarla mübadelede takas edildiği çok çirkin bir yaklaşım şeklidir.Giritli müslüman değil Girit Türkleriyle takas edilmiştir demek doğru olandır.Dinler tercih meselesidir oysa kan hattı değişmez bir olgudur. Unutulmamalı ki giritin fethinden sonra Giriti Türkleştirmek adına ülkemizden gönderilen nüfusun tamamı saf Türktür. Ayrıca moshinos degil moschonisi adanın ilk isimlerindendir nesos ta denir.Ama en yaygın kullanılan ismi de Cunda adasıdır.

Toplam 1 beğeni