Masterchef Tanya kimdir? Masterchef Tanya nereli ve kaç yaşında? 2023 MasterChef Tanya evli mi?

MasterChef All Star Türkiye'nin ana kadrosuna girmeyi başaran isimler arasında yer alan Tanya Kilitkayalı konuşma tarzıyla oldukça dikkat çekiyor. Yemek yapmada oldukça başarılı olan ve aynı zamanda sempatikliğiyle gönülleri fetheden Tanya Kilitkayalı 2020 sezonunda da başarılı tabaklar çıkarmıştı. Peki, Tanya Kilitkaya kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte soruların yanıtı:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

MasterChef yeni sezonda başarılı eski yarışmacıları bir araya getiriyor. All Star kapsamında hazırlanan yeni sezonda birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Geçmiş yıllarda yarışan ve adından oldukça söz ettiren Tanya Kilityalı'da Masterchef kadrosuna dahil olan isimlerden biri oldu. Peki,Tanya Kilityalı kimdir, kaç yaşında? Tanya Kilityalı'nın Instagram hesabı ne? 2023 MasterChef All Star Tanya Kilityalı hangi yıl yarıştı, kaçıncı oldu? İşte, Tanya Kilitkayalı hakkında merak edilenler...

MasterChef Kerem kimdir? Kerem Giritlioğlu nereli, kaç yaşında? İLİŞKİLİ HABERMasterChef Kerem kimdir? Kerem Giritlioğlu nereli, kaç yaşında?

TANYA KİLİTKAYA KİMDİR?

Yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden katılan Tanya 26 yaşında ve öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olan Tanya Kilitkayalı, çocukluğundan beri annesiyle beraber Kilitkaya Köyü’nde bir aile işletmesi olan Garavolli Cafe ve Bar mutfağında yöresel tatları hazırlayıp sunuyor.

MASTERCHEF TANYA KİLİTYALI'NIN BİRBİRİNDEN KOMİK ŞİVELİ KONUŞMALARI

Masterchef Tanya'nın 'bu hafta kırmızıyık', 'gırmızı dakım', gibi şiveli konuşmalarıyla dikkat çekiyor. Masterchef Tanya'nın şiveli Hellim tarifini anlatışı:

"Evet arkadaşlar bugün konumuz biraz uzun. Hellim yapmak isteyenler iyi okusun lütfen. Bugün sizlere nasıl hellim yaparık onu anlatacam.

Not: önce çiğ sütten 1-2 bardak ayırırık nor(lor) icin.

Biz genelde 20kg süte 1.5 kapak hellim tozu goyarık. İlk önce sütü mayalanma aşaması icin ılık hale getiririk. Sonra hellim tozunu(hellim mayası) eklerik. Birinci resimdeki gibi üzerine kapatıp mayalanmasini beklerik. Ardindan ikinci resimdeki gibi su yüzeye cıkınca, 3. Resimdeki gibi hellimi parçaladık,10dk kadar bekledikten sonra kısık ateşte parcalari süzgeçe toplarık. Süzgeç yardimiyla fazla suyunu alırık. Eger cok sert bastırırsak sert olabilir hellim dikkat. 6 ve 7. Resimdeki gibi hellimi kesdik, daha sonra elimizle sıkıstirarak hem sekil verdik hem da biraz daha kalan suyu varsa onu aldik. Sekil verdiğimiz hellimleri tepsiye alip uzerine biraz su koyduk. Amaç Nor cikana kadar kurumasin. Ardindan ayırdıgımız ciğ sütden suya ekledik. 9. Resimdeki gibi. Amac norun daha kolay ve fazla cıkmasını sağlamak. Sürekli garıstırırık ki nor cıksın. Tortular Suyun yüzeyine cıkınca garıstırmayı bıraktık. Daha sonra noru yine suzgece ve tulbente goyup son resimdeki gibi ağırlıklarla bastırıyoruz, 15 dk gadar. Ardindan hellimlerimizi beze bağlayıp suya atiyoruz. 30dk gadar pisiriyoruz. Ne gadar cok pisirirsek rengi sarılaşır. Su kaynamamalı. Ardından kalın tuza kuru nane ekleyip hellimleri sudan ve bezlerden çıkarıp tuzlayıyoruk. Bu islem hellim sıcakken yapılmalı. Dilerseniz hellimi ikiye katlayıp arasına taze nane goyup saklayabilirik."

Tanya'nın instagram adresi @tanyakilitkayali'dir. 

TANYA KİLİTYALI'NIN BİRBİRİNDEN KOMİK ŞİVELİ DİYALOGLARI

MasterChef Batuhan kimdir? MasterChef Batuhan Bayır kaç yaşında, ne iş yapıyor, kaçıncı oldu?

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef Batuhan kimdir? MasterChef Batuhan Bayır kaç yaşında, ne iş yapıyor, kaçıncı oldu?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0