Küçük Sercan Gezenler için Orhan Gencebay-Sevim Emre çifti devreye girdi!

Henüz 2 yaşında olan Sercan Gezenler, hidransefali hastalığı sebebiyle hayat mücadelesi veriyor. Küçük çocuğun iyileşebilmesi için 240 bin TL'ye ihtiyaç duyuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla küçük çocuğun tedavisine İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlandı. Küçük çocuk için sanatçı Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre de devreye girdi.

Doğuştan kafası su ile dolu olan Sercan Gezenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başlamıştı. Kafatasındaki sıvı boşaltılan ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Sercan için birçok hayırsever de devreye girmişti. O isimlerden biri de sanatçı Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre'ydi.

Emre, küçük çocuğun ev adresini öğrenerek onunla özel olarak ilgilendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedavi olabilmek için 246 bin TL'ye ihtiyaç duyan Sercan Gezenler'in babası Ferdi Gezenler ile telefonda görüştü. Yaklaşık 5 dakika süren görüşmede çocuğun tedavisi hakkında bilgi alan Erdoğan, öncelikle Manisa ve İzmir’deki kontrol ve tedaviden bir sonuç alınamazsa, küçük Sercan'ın Ankara’ya getirilerek Ankara Şehir Hastanesi'nde görev alan kendi doktorları tarafından tedavi edileceğini belirtti.

İzmir'e gelen baba ve oğul, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başladılar. Baba Gezenler, ameliyat olmasına karar verilen oğlu için devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Baba Gezenler, 'Haberler sayesinde tüm Türkiye oğlumun durumundan haberdar oldu. Cumhurbaşkanımız beni telefonla aradı ve geçmiş olsun dileklerini sundu. Bana moral verdi; kendisiyle konuştuktan sonra daha moral buldum. Sağ olsun, Allah başımızdan eksik etmesin. Kendisinin girişimleri ve Sağlık Bakanlığının da talimatlarıyla bugün çocuğumu İzmir’e Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdim. Çok hızlı bir şekilde tedavisine başlandı. Tüm doktor ve personeller seferber oldu. Ameliyat olabileceğini söylediler, şu an MR çekiliyor. Allah’a şükür çocuğumun burada ameliyat olma şansı var. Çocuğum önce Allah’a sonra da buradaki doktorlara emanet. İnşallah Sercan’ımı sizlere ameliyattan çıktıktan sonra da göstereceğim.' ifadelerini kullandı.

TEDAVİ İÇİN 240 BİN TL'YE İHTİYACI VAR

Manisa’da yaşayan 2 yaşındaki Sercan Gezenler, hidransefali hastalığı sebebiyle mücadele ediyor. Küçük çocuğun iyileşebilmesi için sadece 240 bin TL'ye ihtiyacı var. Eğer bu para bulunamazsa küçük çocuk hayatını kaybedecek. Baba Ferdi Gezenler, dünya üzerinde nadir görülen hastalık sebebiyle oğlunun kafatasının sürekli büyüdüğünü, tek isteğinin oğlunun kurtarılması olduğunu belirtti.

Su toplaması nedeniyle kafatası büyüyen minik Sercan, yürüyemiyor da konuşamıyor da. Küçük çocuğu iyileştirecek ameliyat için 240 bin TL’ye ihtiyaç duyuluyor. Baba Ferdi Gezenler ise oğlunun bakımı için işten çıkmış durumda.

Baba Gezenler, 'İki çocuğum var biri 5 yaşında diğeri 2 yaşında. Küçük oğlum maalesef doğuştan hidransefali hastası olarak doğdu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde anne karnında 8 buçuk aylıkken belli oldu. Doktorlar bize ‘İsterseniz doğumu durduralım, çocuğun kalbine iğne vuralım bu çocuk yaşamaz’ dediler. Ben de bu durumu kabul etmedim. Doğumdan sonra bir saat bilemedin 16 saat yaşar dediler. Ben de çocuğum dünyaya gelsin ister bir saat isterse 16 saat yaşasın, ölürse cenazesini alır memleketime köyüme gömerim dedim. Öylelikle doğumuna kadar bekledik. Çocuğum normal şekilde doğdu. Şu andaki kafatasındaki gibi bir şey yoktu. Sonra beyin cerrahları baktı. ‘Çocuğa müdahale edilecek bir durum yok’ dediler. Çocuğun hidrosefali değil, hidransefali olduğunu söylediler yani kafatası tamamen boş. En sonunda ben umudu kesince İzmir’de özel bir doktora götürdüm. Orada da hidransefali ismi verildi hastalığa. ‘Herhangi bir müdahale yapamayız. Bizim branşımızın çok çok üstünde bu durum’ dedi. Dünyada çok nadir görülen bir hastalık olduğunu söyledi. 10 bin çocukta bir görülen bir hastalık olduğunu söyledi.' dedi.

'Kafatası şiştiği zaman patlar ve ölür dediler. Bunun sonu ölüm. Bu tür hastalıklar 3 çeşitmiş. Hidrosefali, hidransefali ve anensefali. Bizimkisi ikinci kademe. Hidrosefali olsaydı çocuğumun buralarda kurtulma şansı yüzde yüzdü ama hidransefali olduğu için kurtulma şansı olmuyor. Çünkü beyin dokuları fazla oluşmamış, beyin gelişmemiş, ameliyatlarda da ölüm riski çok yüksek o yüzden de buralardaki doktorlar ameliyata girmiyorlar. Bu ameliyatı yapacak doktor genellikle hidransefali, hidrosefali demiyorum bakın hidransefaliye bakacak kişi olması gerekir ki benim çocuğumu kurtarsın. Hidrosefali denen hastalıkta beynin içinde su oluyor. Benim çocuğumda kafatası tamamen su. Boş kafa yani beyni gelişmemiş. Tam ensesinde kuş beyni kadar az bir beyin parçacığı var. O beyni geliştirecekler ki çocuğum kurtulsun. Herkesten yardım bekliyorum. Büyük doktorlarımızdan, devletimizden özellikle yardım bekliyorum. Ben hiçbir şey istemiyorum tek isteğim birisi çocuğumu tutsun ve kurtarsın.'

Ve Harry de Hollywood’da!

İLİŞKİLİ HABER

Ve Harry de Hollywood’da!

BİR YORUM YAPIN 0