Şiar ne demek ve Şiar isminin anlamı nedir? Şiar ismi Kuran'da geçiyor mu

Şiar kelimesi günümüzde en çok araştırılan konular arasında. Müge Anlı programından sonra meşhur olan Şiar ismi erkek çocuklara verilenlerden biri. İlk defa duyanlar için şiar isminin anlamını ve Kuran'da geçip geçmediğini araştırdık.

Günlük hayatın içerisinde zaman zaman karşılaştığımız şiar kelimesini ilk kez duyanlar, bu kelimenin anlamını ve kökeninin hangi dile ait olduğunu merak ediyor.Türk Dili, tarih boyunca ilişki kurduğu medeniyetlerin (ülkelerin) dillerinden kelimeleri kendi bünyesine katmış ve bu sayede çok zengin bir dil oluşturmuştur. Hal böyle olunca, Türkçe ’de gündelik hayatta karşımıza çıkan bazı sözcüklerin anlamına bilemeyebiliyor. Peki, şiar ne demek? Şiar nedir? Şiar TDK kelime anlamı hakkında detaylar.

ŞİAR İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Arapça kökenli bir kelime olarak şiar sözcüğü, pek bilinmeyen kelimeler arasında yer alıyor. Genel olarak anlamı açısından TDK üzerinden bakıldığı zaman, ‘Düşünüş ve inanış teki ayırıcı özellik ya da duyuş’ anlamı üzerinden bilinmektedir.

 ‘’Bütün o devirlerde topların ve kolların şiarı bu Türk sözüydü: Zorla dağlar dayanmaz.’’ Y. K. Beyatlı

 Bu şekilde Türkiye içerisinde ihtiyaç duyulduğu zaman farklı durumlarda kullanılabilir.

Uyumak istemeyen çocuğa ne yapılmalı? Çocuklarda görülen uyku sorunları

İLİŞKİLİ HABER

Uyumak istemeyen çocuğa ne yapılmalı? Çocuklarda görülen uyku sorunları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0