Gülşah isminin anlamı nedir? Gülşah ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Günümüzün en popüler kız bebek isimlerinden biri olan Gülşah'ın anlamı merak ediliyor. Doğacak bebeklerine isim bulmak için uğraşan ebevynler Gülşah isminin anlamını da merak ediyor. Bugün sizler için Gülşah isminin anlamını ve Kuran'da geçip geçmediğini araştırdık.

Çocuklar evin altın toplarıdır, eve neşe mutluluk getirirler. Dinimizde evladın anne baba üzerinde çeşitli hakları vardır. Bu haklardan biri de anne babanın evladına güzel isim koymasıdır. Bebeğinize isim bulma konusunda kararsız mısınız? O zaman doğru yerdesiniz! Son yılların doğan kız çocuklarına verilen ismi Gülşah'ın anlamını sizlerle paylaşıyoruz. Bir kadın ismi olarak kullandığımız Gülşah ismi "Gül padişah, çiçek hükümdar" demektir. Gülşah ismi en çok İstanbul ilinde (10070 kişide) , en az Tunceli ilinde (26 kişide) var. Gülşah isminin kökeni Farsça'dır. 

Kumsal isminin anlamı nedir? Kumsal ismi KuranİLİŞKİLİ HABERKumsal isminin anlamı nedir? Kumsal ismi Kuran'da geçiyor mu? Kumsal isminin özellikleri

PEKİ GÜLŞAH İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Gülşah isminin Kur'an'da geçip geçmediği internet üzerinde en çok araştırılan unsurlar arasında yer alıyor. Bilinmiyor kökenli bir isim olması yanında Gülşah ismi Kur'an'da Geçmiyor. Güzel ve anlamlı ifadeleri üzerinden Gülşah ismi son dönemlerde kız çocukları için en çok beğeni toplayan adlar arasında bulunuyor. Gülşah hem ad hem de sözlük anlamı olarak ortak şekilde değerlendirilmektedir.

Gülşah İsmiyle Uyumlu İsimler:

Gülece, Gülümay, Güldenur, Gülbadem, Gülseren, Güliz, Gültan, Mihrişah, Gülçehre, Güldilek...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Gul 2 yıl önce

Gulşah anlamını orenmek istiyor m