Sonbahar'da okunması gereken kitaplar! Mutlaka herkesin okuması gereken kitaplar!

Hızlı geçen bir yazın ardından havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yavaş yavaş evlere, kapalı ortamlara çekilme zamanı geldi. Soğuk havalarda kahve ya da sıcak bir çay ile yapılacak en güzel şey kitap okumaktır. Hatta evde bir battaniye ya da yorgan altına girip dinlenmek, kendinize vakit ayırıp kitap okuyabilirsiniz. Sonbaharın güzelliğinde herkesin okuması gereken kitapları sizler için derledik. İşte yanıtlar

Eylül ayının gelmesiyle birlikte sonbahar mevsiminde dökülen yapraklar ve doğanın rengarenk görüntüsüyle heyecanı yaşanıyor. Kimilerine göre sonbahar hüznü simgelese de aslında sonbaharla birlikte bir çok yeni başlangıçlara imza atarız. Kitap okuma bilinci gelişmiş toplumların ortaya koydukları olumlu katkılar çok daha fazla olur. Mutlaka insan gelişimi ve dünyaya bakış açısından birçok kitap okunması gerekir. İlgi alanlarınıza göre kitap seçebilir ya da en iyi kitaplar, en iyi satan kitapları seçebilirsiniz. Giderek soğuyan havalarda battaniyeniz, çay veya kahvenizle keyifle okuyabileceğiniz unutulmaz kitaplar arasına giren en güzel kitapları sizler için derledik. Eğer sizde kitap aşığıysanız bu haber tam size göre:

SONBAHAR'DA OKUNACAK KİTAPLAR

1- EYLÜL / MEHMET RAUF

Eylül

Eylül

İlk psikolojik roman olma özelliğini taşıyan Eylül Mehmet Rauf'un en önemli eseridir. İlk defa 1900-1901 yılları arasında Servet-i Fünun dergisinde tefrika edilen Eylül’ün kitap halinde ilk baskısı 1901 yılında yapılmıştır.

Kitap, psikolojik bir roman olup, ruhsal çözümlemelerde çok başarılı bir çalışma sergilemiştir. İnsanların ruh hallerini çok iyi bir şekilde okuyucuya aktarmaktadır.
Kitabı okurken, eski İstanbul’un perspektifine, o dönemin kıyafetlerine, yalılarda hüküm süren aile hayatının tüm ayrıntılarına ve en önemlisi de samimi ve sıcak duygulara tanık oluyorsunuz. Eylül adı romanında Suad ve kocası Sureyya ile Necip arasındaki imkânsız aşk ile Suad’n Necibe duyduğu aşk kocasına karşı duyduğu sadakat arasında kalışı ve Suad’ı intihara sürükleyen çatışmalar işlenmektedir.

2- İNCE MEMED / YAŞAR KEMAL

Yaşar memed

Yaşar memed
Okunması gereken kitaplar bölümünde Yaşar Kemal'in ilk romanı olan ''İnce Memed'' o kadar çok beğeni almıştır ki bir çok dile ve sanatın diğer kollarına da yansımıştır. İlk olarak gazetede Cumhuriyet gazetesinde bölümü yayınlanmış daha sonra 1955 yılında ''Çağlayan Yayınları'' tarafından ilk basımı yapılmıştır. Roman 1987 yılına kadar 3 cilt daha yazılarak toplamda 4 ciltten oluşur ve her biri devamı niteliğindedir. Bu nadide eser her edebiyat severin muhakkak kütüphanesinde bulunması gerekir ve okunması gerekmektedir.

 

 

 

3- BENİM ADIM KIRMIZI / ORHAN PAMUK

Benim adım kırmızı

Benim adım kırmızı
Orhan Pamuk’un “En renkli ve iyimser romanım” dediği Benim Adım Kırmızı, yazarın dünyada şimdiye dek en çok satan romanıdır. Ayrıca Benim adım kırmızı kitabı, Fransa ve İtalya’da yılın kitabı seçildi, dünyada bir romana verilen en prestijli ödüllerin başında gelen Uluslararası IMPAC Dublin ödülünü kazandı. Eski resim sanatımız, Doğu ve Batı’nın dünyayı görme biçimleri, aşk ve ölüm hakkında unutulmaz bir tarihi roman olan bu çağdaş klasiğidir. Benim Adım Kırmızı, hem Orhan Pamuk’un en çok dile çevrilen ve en çok hayranlık duyulan eseri hem de modern edebiyat tarihimizin dünyada en çok okunan kitabı. Benim Adım Kırmızı, 1591 yılında İstanbul’da karlı dokuz kış gününde geçiyor. İki küçük oğlu birbirleriyle sürekli çatışan güzel Şeküre, dört yıldır savaştan dönmeyen kocasının yerine kendine yeni bir koca, sevgili aramaya başlayınca, o sırada babasının tek tek eve çağırdığı saray nakkaşlarını saklandığı yerden seyreder. Eve gelen usta nakkaşlar, babasının denetimi altında Osmanlı Padişahı’nın gizlice yaptırttığı bir kitap için Frenk etkisi taşıyan tehlikeli resimler yapmaktadırlar. Aralarından biri öldürülünce, Şeküre’ye âşık, teyzesinin oğlu Kara devreye girer. İstanbul’da bir vaizin etrafında toplanmış, tekkelere karşı bir çevrenin baskıları, pahalılık ve korku hüküm sürerken, geceleri bir kahvede toplanan nakkaşlar ve hattatlar sivri dilli bir meddahın anlattığı hikâyelerle eğlenirler. Herkesin kendi sesiyle konuştuğu, ölülerin, eşyaların dillendiği, ölüm, sanat, aşk, evlilik ve mutluluk üzerine bu kitap, aynı zamanda eski resim sanatının unutulmuş güzelliklerine bir ağıt.

4- ÇİLE / NECİP FAZIL KISAKÜREK

Çile

Çile

1925´de "Örümcek Ağı", 1928´de "Kaldırımlar", 1932´de "Ben ve Ötesi", 1953´de "Sonsuzluk Kervanı" ve 1969´da "Şiirlerim" ismiyle yayınlanmış şiir kitaplarının bir çok bakımdan kendini gerektiği gibi anlatamadığını söyleyen Necip Fazıl Kısakürek´in, 1923´de Yeni Mecmua´da yayınlanmış ilk şiirinden başlayarak bizzat kendisi tarafından süzülen, ayıklanan, düzeltilen ve bir araya getirilen bütün şiirleri...Edebiyatımızın en çok okunan şiir kitaplarından biri olan Çile'deki konu başlıklardan bazıları şunlardır: Allah, İnsan, Kahramanlar, Dava ve Cemiyet.

5-  YİTİK CENNET / SEZAİ KARAKOÇ

Yitik cennet

Yitik cennet

Sezai Karakoç kitapları arasında Yitik Cennet okuyucular tarafından en beğenilen eser olarak yorumlanıyor. Yazar kitapta cennetin 7 kapısından bahsetmektedir. Her bir kapı bir peygamber ile ilişkilendirilmiştir. İlk kapı Hz Adem ve Havva annemiz ile açılıyor. Diğer 7 kapı anlatıldıktan sonra son olarak Peygamberimiz Hz Muhammed geliyor. Ve O'na, "Cennetin kapısı değil cennetin kendisidir, ve kapılar O'na açılır." sözüyle hayatı anlatılmaya başlanıyor kitapta. Bu muhteşem kitap yüzyılın en büyük şairlerinden biri Sezai Karakoç'un en güzel eserleri arasında yer alıyor. Okunması gereken kitaplar arasında yer alan yitik cenneti mutlaka okuyun.

 

6- ZENGİN HAYALLER PEŞİNDE / CAHİT ZARİFOĞLU

Zengin hayaller peşinde

Zengin hayaller peşinde

Cahit Zarifoğlu şiirden hikâyeye, günlükten çocuk masallarına kadara birçok alanda eseri olan yazarlarımız arasında yer alıyor. Bununla beraber kalem oynattığı her alanın ön sırasında yer almıştır.
Her zaman Zengin Hayâller Peşinde koşan merhum şairin, elinizde bulunan düşünce ve sanat yazıları, O'nun bilinen yönlerini daha bir zenginleştirirken, bilinmeyen yönlerini ve çok az tanıdığımız taraflarını da ortaya koymaktadır. Cahit Zarifoğlu'nun sanatın teorik yönü üzerine "düşünmekten değil ama, konuşmaktan" fazla hoşlanmadığı bilinmektedir.
Bu kitapta, O'nun sanat ve edebiyatın teorik yönüyle de ilgilendiğini, düşündüğünü görebilirsiniz.

 

Ecmel isminin anlamı nedir? Ecmel ne demek, Kuran'da Ecmel ismi geçer mi?

İLİŞKİLİ HABER

Ecmel isminin anlamı nedir? Ecmel ne demek, Kuran'da Ecmel ismi geçer mi?
Tost makinesi nasıl temizlenir, plakaları nasıl çıkar? Tost makinesini temizleme püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Tost makinesi nasıl temizlenir, plakaları nasıl çıkar? Tost makinesini temizleme püf noktaları
Evlerde spor odası nasıl oluşturulur?

İLİŞKİLİ HABER

Evlerde spor odası nasıl oluşturulur?
Kırmızı Oda'nın Mehmet'i Salih Bademci kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı Oda'nın Mehmet'i Salih Bademci kimdir? Kaç yaşında ve nereli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0