Endonezyalı aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgileriyle çocuklarına Erdoğan ismini verdi

Endonezyalı İsmail ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgi ve saygıları nedeniyle çocuklarına Erdoğan ismi verdiler.

Endonezya'da yaşayan bir aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duymuş oldukları sevgi ve saygının bir göstergesi olarak çocuklarına Erdoğan ismini verdi. Endonezya'nın Kuzey Maluku eyaletinde bulunan Ternate ilinde yaşayan Hasbullah İsmail, Türkiye'ye karşı büyük bir sevgiye sahip. İsmail, bazı ülkelerin büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımalarının gündemde olduğu zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ülkelere yönelik sert tutumunun kendisini etkilediğini söylüyor.

İsmail, '2018'de bazı büyükelçiliklerin taşınma planlarının yapıldığı gündemde Filistin'e yönelik kararlı duruşu nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sempati duymaya başladım. Erdoğan'a duyduğum sevgi ve ablamın desteğiyle bu dönemde doğan ikinci çocuğuma Muhammed yanında Erdoğan ismini koyma kararı verdik.' ifadelerini kullandı.

İsmail, 'Eşim, hamile olduğu dönemde yayımlanan Türk dizilerini severek izliyordu. Dizilerdeki isimlere göre çocuğumuz kız olursa Elif, erkek olursa Kahraman adını koymayı da bir kez konuşmuştuk ancak daha sonraki süreçte Erdoğan isminin konulması ağır bastı.' dedi.

Henüz Türkiye'yi ziyaret edemediğini söyleyen İsmail, 'Çocuğum Erdoğan'ın ileride Türkiye'de üniversite eğitimi almasını isterim. Türkiye'nin eğitim kalitesi iyi. Çocuğumun, ileride alacağı eğitimle Türk ve Endonezya halkının yararına girişimler içinde bulunmasını umut ediyorum.' dedi.

İsmail ayrıca, 'Müslümanları savunan cesur dünya lideri Erdoğan'ın' ismini çocuğuna koyduğu için çevresi ve ailesinden olumlu tepkiler aldığını belirtti.

Salma Hayek defalarca yaptırdığı koronavirüs testlerini paylaştı

İLİŞKİLİ HABER

Salma Hayek defalarca yaptırdığı koronavirüs testlerini paylaştı

BİR YORUM YAPIN 0